Holnap
Holnap

A legtöbbünk otthona igazi energiafaló – De kinek éri meg korszerűsíteni?

Holnap – 2022.03.22. – SzAE

Egy átlagos budapesti bérház hetven négyzetméteres lakásának éves rezsije akár a négyszerese (!) is lehet egy új, energiahatékony módon megépített lakás költségeinek. Sokan mégis ódzkodnak attól, hogy belefogjanak a korszerűsítésbe. Pedig a magyar lakásállományra ráférne egy alapos energetikai modernizálás… Erről beszélgetett egy szakemberrel Szabó Anna Eszter – érdemes elolvasni.

Így lehetne megtisztítani a levegőt a világ legszennyezettebb városaiban

Holnap – 2022.03.17. – WMN

„Az egészségügyi szakemberek már évtizedek óta tudják, hogy a rossz levegőminőség növelheti a szívbetegségek, a sztrók, az alsó légúti fertőzések, a tüdőrák, a cukorbetegség, a demencia, a mentális betegségek és a koraszülés kockázatát. De a probléma valódi mértéke – például, hogy a légszennyezettség az erős dohányzásnál is nagyobb kockázatot jelenthet – csak most válik világossá.”

Ez sül ki abból, ha városi emberek, akiknek még kapa sem volt a kezükben, vidékre költöznek – Klímakrízis, ökoválság, gazdasági krach: ideje önellátóvá válni?

Holnap – 2022.03.15. – INK

Körülöttem egyre több a hippi – teszi fel a kérdést szerzőnk –, vagy általános jelenség, hogy mind többen próbálkoznak meg a vidéki termelői léttel, hogy egészségesebb táplálékhoz jussanak, vagy egy esetleges klímakatasztrófát nagyobb eséllyel vészeljenek át? No de mi történik, ha a városi ember nekilát gazdálkodni?

Ezeknek a holmiknak lelkük van – Zala Zsófi formatervező, aki zaccból, narancshéjból és tűlevélből készít tárgyakat

Holnap – 2022.02.16. – FB

Szemüvegkeret hagymahéjból, ülőlap fenyőtűből, lámpa narancshéjból és váza kávézaccból. Zala Zsófi formatervező a növényi hulladékokban nem szemetet, hanem kihívást és tengernyi lehetőséget lát.

„Anyádért nem vagy vegán?!” – Ezért nem jó az, ha az ökosznobéria elszabadul

Holnap – 2022.02.15. – SzAE

Vannak, akik szerint David Attenborough SEM igazi környezetvédő, sőt, inkább kártékony. Bizony.

Gyerekek, nők, fizikai dolgozók és még 6 csoport, amelynek tagjait aránytalanul érinti a klímakatasztrófa

Holnap – 2022.02.10. – MD

Menekülne, de a busz nem akadálymentes. Szennyezett területen él, mert másra nem futja. A legnagyobb hőségben is az aszfalton robotol. Velük ki törődik? Ha nem csökkentjük a társadalmi egyenlőtlenségeket, óriási veszteségeink lesznek.

Ami másnak szemét, az nekem gyönyörű – Városi lakásban is lehet komposztálni!

Holnap – 2022.02.04. – SzAE

Komposztálni hasznos és jó. És akkor sem kell lemondani róla, ha nem családi házban élünk. Szerzőnk hasznos tippjei következnek:

A klímaszorongás csak a kezdet – Rengeteg más módon hat a mentális egészségünkre az éghajlatváltozás

Holnap – 2022.02.03. – MD

Lelkileg is megterhel minket a hőség vagy a szmog, a természeti katasztrófákról nem is beszélve. Hogyan készüljünk a ránk váró kihívásokra? Szakértők szerint egyéni és közösségi szinten is sok a teendő, ha boldogulni akarunk.

< 2 3 4 5 6 7 8 >