Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 360 db cikk

Küzdés helyett még mindig csak mosolyokat láthatunk a nőkből – ez a Nemzeti Sport új címlapja

WMN Ügy – 2024. július 23. – MD

A nők alulreprezentáltsága csak az egyik probléma a sportoló nők médiabeli megjelenítése kapcsán, és ez a mostani esetből is kristálytisztán látszik. Milanovich Domi elemzi a Nemzeti Sport új címlapját.

A norvég író, aki megmutatta, hogy a béke sürgetése is lehet abúzus – 65 éves Vigdis Hjorth

Kult – 2024. július 19. – MD

Bár Vigdis Hjorth kitart amellett, hogy az Örökség fiktív történet, a sajtó mégis az író családjának agresszív válaszlépéseitől volt hangos. Ám amikor az ember elkezdi Hjorth regényeit olvasni, ezek a médiahírek másodlagossá válnak: „egy könyv igazsága végtére is az olvasói élményben rejlik”, és ez az igazság az ő tolmácsolásában szinte mindig megrendítő, transzformatív.

Számol, feltalál, késleltet, de ha piszkálják, nincs pardon – Új kedvenc állatom, a varjú

WMN Zizi – 2024. július 17. – MD

Több kultúrában is a varjak lettek a gonosz hírnökei, a kegyetlenség megtestesítői, és ha nem is mindig az enyészet, de minimum a változás szimbólumai. Viszont az elmúlt évek etológiai kutatásai alapján egyre jobban látszik, mennyire intelligens élőlények ők – itt az ideje tehát, hogy újragondoljuk az imidzsüket.

11 érvelési hiba, amitől hemzseg a közösségi média

WMN Life – 2024. július 16. – MD

A logikai tévesztések nem jelentik automatikusan azt, hogy az illetőnek nincs igaza – azt viszont igen, hogy gyengén érvel. A gyenge érvelés nem holmi kognitív elitizmus miatt problémás, hanem azért, mert ha hitelt adunk neki, akkor egy idő után egyre nehezebben tudunk majd különbséget tenni megbízható és megbízhatatlan információk között, és mind kevésbé leszünk felvértezve a szándékos manipulációval szemben.

„Fejben festek, néha fuldoklom a felgyülemlett vágyaktól” – Művész anyák vallomásai

WMN Ügy – 2024. július 15. – MD

Szabó Henrietta festőművész megkérdezte pályatársait, kinek milyen tapasztalata van az anyaság és a művészet összehangolásáról. Felhívására húsz nő küldött választ, szövegeiket összefűzi a bűntudat, a megvalósulatlanság és az elszigetelődés érzése, miközben a sorok között ott motoszkál a nagy kérdés: lehetnek-e a gyerekek a „főművek”, és ha igen, az kinek lesz jó.

< 1 2 3 4 5 6 7 >