Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 343 db cikk

A szerető, a megcsalt fél, a hűtlen: a gyerekkori hiányaid is befolyásolják, melyik szerepbe kerülsz

Lélektani határ – 2024. június 13. – MD

Ha ismétlődő mintázatokat tapasztalunk a vonzalmainkban, a konfliktusainkban, a szakításainkban, akkor jó eséllyel működésbe léptek a maladaptív sémáink. Mi van a mélyükön, és hogyan lehet felszabadulni az irányításuk alól, hogy változni, változtatni tudjunk? A Lélektani határ e heti vendége dr. Szabó-Bartha Anett klinikai szakpszichológus.

A meztelenségről szóló álmok néha nyomasztóak, de ablakot nyitnak a tudattalanodra

KI VELE! – 2024. június 8. – MD

Sokat nyerhetünk abból, ha reflektálunk az álmainkra, és megfejtjük az üzenetüket. Nemhiába szól úgy Sigmund Freud gyakran idézett, híres mondása, hogy „az álom a tudattalanhoz vezető királyi út”, hiszen ahogy a nyelvi tévesztéseink (a freudi elszólások) vagy a humorunk, úgy az álmaink is sokat elárulhatnak a vágyainkról.

A város-vidék mint két különálló kategória, már rég nem létezik, a fejekben viszont nagyon is!

Lélektani határ – 2024. június 6. – MD

Kik nem férnek bele a vidéki idillbe? Miért érzünk nosztalgiát a parasztházak, rusztikus bútorok iránt akkor is, ha gyerekként szinte sosem láttunk olyat? Hogyan jelenik meg a vidékben a város – a kiránduló, a hagyományőrző, a gyerekvállalás miatt kiköltöző népek –, és fordítva? A Lélektani határban Csurgó Bernadett vidékszociológus.

Miért akarna egy túlélő találkozni azzal, aki (szexuálisan) bántalmazta? – A helyreállító igazságszolgáltatásról

Kult – 2024. június 6. – MD

A módszer, ami a büntetés helyett a felelősségvállalásra, a jóvátételre irányul és a felek közti kommunikációnak ad teret, könnyen elképzelhető iskolai helyzetekben, vagy kisebb kaliberű bűncselekmények esetén. De mennyire használható akkor, ha valakit súlyos trauma ért, például éveken keresztül abuzálták, vagy egy fegyveres támadás során pisztolyt szegeztek a fejéhez?

A mozaikcsaládban a biológiai szülő sokszor túl engedékeny, a beérkező felnőtt túl katonás

Lélektani határ – 2024. május 30. – MD

A Lélektani határban sorra vesszük a mozaikcsaládokat – a nem vér szerinti szülő és gyerek(ek) együttélését – érintő legfontosabb témákat. Hogyan lehet átalakítani, pozitív jelentéssel felruházni a mesékből ismert „mostoha” szerepet? Mik a tipikus játszmák, csapdahelyzetek, és mit tegyünk, ha mégsem tudjuk annyira szeretni a párunk gyerekét, mint ahogy azt elképzeltük? Vendégünk: dr. Ságh Beáta pszichológus.

< 1 2 3 4 5 6 7 >