Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 305 db cikk

A True Detective végre kib*szottul női történet – 5 ok, amiért szerettem az új évadot

Kult – 2024. március 1. – MD

Beszélőnevek, szimbolikus tárgyak, misztikus helyszínek. Issa López utalásokban gazdag történetével nehéz betelni.

Gúnyos propaganda-előadások hangozhattak el a pszichológusok-pszichiáterek kötelező továbbképzésén

WMN Life – 2024. február 29. – MD

Beszámolók szerint az előadások különböző kisebbségi csoportok, köztük az LMBTQ-emberek és az őket támogatók iránti ellenszenv fokozására irányultak: azt célozták, hogy undort és megvetést provokáljanak ki a szinten tartó képzésen jelenlévő mintegy 150 segítő szakemberből. Az előadók között van két neves pszichiáter, mindketten az MTA doktorai, valamint a Mandiner újságírója. Megkerestük az érintett szereplőket, köztük a Pécsi Tudományegyetem vezetőit is.

A szegénységben élő gyerekek agya kevésbé reagál a jutalomra, és ennek súlyos következményei lehetnek

WMN Life – 2024. február 21. – MD

2023 végén a gyerekek 17 százaléka élt szegénységben Magyarországon. A nélkülözés élménye viszont gyakran idegrendszeri szinteken is leképeződik, csökkentve ezzel a gyerekek felnőttkori sikerességének esélyeit.

A kegyelmi botrányt követő tüntetéseknek lendületet adhat a rendszer romlottsága miatti undor

WMN Ügy – 2024. február 16. – MD

Még egy tüntetés? Minek menjünk el rá, mi fog változni tőle? Milanovich Domi gyűjtötte össze pszichológiai szempontból, hogy mennyi mindenbe lehet kapaszkodni azért, hogy legyőzzük a tanult tehetetlenséget. Akkor is, ha kevés bennünk a remény.

A meleg roma párról szóló új dokumentumfilm felemelő szerelmi történet – Boldog Valentin-napot!

Kult – 2024. február 14. – MD

Káros sztereotípiák helyett két tiszta szívű, szerethető srác, akik romák és melegek, de elsősorban emberek. Az ő életüket mutatja meg Oláh Kata Keskeny út a boldogság felé című filmje, és még annyi minden mást:

< 1 2 3 4 5 6 7 >