Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 276 db cikk

Nehéz egészségesnek maradni egy előítéletes társadalomban

WMN Ügy – 2023. november 27. – MD

Aggodalommal figyeli a magyarországi történéseket a Columbia Egyetem világhírű professzora, Ilan Meyer, aki évtizedekkel ezelőtt megalkotta a kisebbségi stressz fogalmát, és aki nemrégiben Budapesten járt.

A szégyen evolúciósan az undorból ered, csak ilyenkor saját magadat éled meg szennyezőnek

WMN Life – 2023. november 23. – MD

Az egyik legfontosabb kérdés: kinek a hangját hallod, amikor csökkent értékűnek, fertőzőnek vagy veszélyesnek érzed magad.

„A férfi áldozatok elenyésző része mondja el a szeretteinek, hogy gyerekként szexuális erőszak érte”

WMN Life – 2023. november 19. – MD

A fiúk körülbelül 5-10 százaléka szenved el szexuális bántalmazást, amelyet, ha felnőtt nő az elkövető, máig hajlamos bagatellizálni a társadalom. Milyen, akár tudattalan hatásai vannak a traumának, és hogyan lehet ezeket oldani? Interjú Szirtes Lili tanácsadó szakpszichológussal, A bántalmazó árnyékában című új könyv szerzőjével.

Fóliázástól az öncenzúráig: egy új szexuálpszichológiai könyv meg sem említ LMBTQ-témákat

WMN Ügy – 2023. november 16. – MD

Egy új „elméleti és gyakorlati kézikönyv” a szexualitásról, amely „univerzálisan mindenkinek szól” – csak épp kihagyja az LMBTQ-embereket. Azt a szót, hogy meleg, leszbikus vagy transznemű, egyetlenegyszer sem írja le a szerző. Mi történik itt? A szerzőt, a kiadót, a szakmai csapatot is megkérdezte Milanovich Domi.

A Nyad felemelő történet egy hosszútávúszóról, aki majdnem a saját egójába fulladt bele

Kult – 2023. november 15. – MD

„Pont a korom szól amellett, hogy megpróbáljam, és nem fordítva” – mondta Diana Nyad, amikor 60 évesen elhatározta, hogy újra megkísérli teljesíteni a Kuba és Florida közti 160 kilométeres távot. Miért teszi ki magát valaki ilyen veszélynek? Miközben válaszokat keres, az életéről készült új játékfilm az igazi mélységekbe is belemegy.

< 1 2 3 4 5 6 7 >