Kazimir Ágnes cikkei

Összesen: 20 db cikk

A szorongás pusztítja a lelket, a testet – Extrém stresszben élünk a pszichológus szerint is

WMN Life – 2022. április 5. –

Mit tehetünk, ha a mérgező társadalmi klíma, a háború okozta szorongás, a járvány, a bizonytalanság már annyira fojtogató, hogy a feszültségtől konkrétan megbetegszünk? Milyen változatos módokon tud megbetegíteni minket a környezetünk? Olvassátok el Kazimir Ágnes pszichológus írását, és megtudhatjátok.

„A közöny undorító arca mellett mindig feltűnik a jóság szépsége” – Pszichológus édesanya és újságíró lánya beszélget

WMN Life – 2022. március 3. – SzAE,

Mi lehet a kapcsolat a közöny és egy háború kirobbantása között? Olvassátok el Szabó Anna Eszter újabb beszélgetését édesanyjával, Kazimir Ágnes pszichológussal!

„Ne kapcsoljuk be a híreket a gyerekek előtt, de ha kérdeznek, feleljünk” – Mi (nem) tartozik a gyerekre a pszichológus szerint?

WMN Life – 2022. február 26. – SzAE,

Jót teszünk-e azzal, ha elbújunk a gyerekeink elől, amikor sírunk? Mit okozhatunk, ha túl sok mindent terhelünk rájuk? Hogy óvhatjuk őket a fölösleges terhektől, ha közben világjárvány tombol, és háború tör ki a szomszéd országban? Szabó Anna Eszter pszichológus édesanyjával, Kazimir Ágnessel beszélgetett.

„Akarata ellenére senkit sem lehet megmenteni” – A pszichológus szerint így tudunk jól segíteni a szerettünknek

WMN Life – 2022. január 6. – SzAE,

Mi a teendő, ha úgy érzed, közeli hozzátartozód, barátod, kollégád nincs jól? Ha azt látod, hogy olyan irányba halad, amivel rosszat tesz magának? Hogyan segíthetsz, meddig terjed a kompetenciád? Mi van, ha a segítő szándék rosszul sül el? Szabó Anna Eszter édesanyjával, Kazimir Ágnes pszichológussal erről beszélgetett. Olvassátok el!

„Minek annyit lelkizni!?” – Egy pszichológus gondolatai a túlzásba vitt (ön)boncolgatásról és az életmentő szembenézésekről

WMN Life – 2021. december 14. –

A lelkizés általában nem felesleges szócséplés, bármilyen színezete legyen is a szónak. Sőt, olykor elképesztően fontos a kérdés: „Akarsz róla beszélni”? Hogy miért? Olvassátok el Kazimir Ágnes pszichológus írását!

< 1 2 3 4 >