Kazimir Ágnes cikkei

Összesen: 32 db cikk

Hányan vagyunk az ágyban akkor, amikor azt hisszük csak ketten vagyunk? – A szex közbeni szorongásainkról

WMN SZEX – 2024. február 17. – , SzAE

Bármi miatt szorong az ember szex közben, szinte biztos, hogy a félelmek, aggodalmak gyökere mélyebben keresendő, mint ahogy azt a felszín sugallja. Legalábbis ezt mondja a pszichológus. És még sok minden mást.

„Minek annyit lelkizni?” – egy pszichológus gondolatai a túlzásba vitt (ön)boncolgatásról és az életmentő szembenézésekről

WMN Life – 2024. február 9. –

A lelkizés általában nem felesleges szócséplés, bármilyen színezete legyen is a szónak. Sőt, olykor elképesztően fontos a kérdés: „Akarsz róla beszélni?” Hogy miért? Olvassátok el Kazimir Ágnes pszichológus írását!

A rosszindulatú ember elemi hiányt próbál pótolni – mások kárára

WMN Life – 2024. február 1. –

Valljuk be, mind szoktunk rosszindulatúak lenni és mind találkozunk a gonoszság valamilyen formájával. De vajon miért?! Olvassátok el Kazimir Ágnes pszichológus írását!

„Ugyanazzal az erővel, amivel a megbánással foglalkozunk, építeni is lehetne magunkat”

WMN Life – 2023. december 31. – , SzAE

Vajon azért fogadunk meg valamit újévkor, mert bánjuk, hogy eddig máshogy éltünk? Mit is jelent a megbánás? Vajon létezhet bűntudat nélküli élet? Szabó Anna Eszter pszichológus édesanyjával, Kazimir Ágnessel beszélgetett erről. Olvassátok el – lelkiismeret-furdalás nélkül!

Családi lelki terror: ünnepi különkiadás

WMN Ünnp – 2023. december 11. – , SzAE

Miért olyan nehéz őszintén beszélni arról, hogyan (nem) szeretnénk ünnepelni? Miért bukkan a felszínre karácsonykor minden feloldatlan konfliktus? Olvassátok el Anna Eszter és pszichológus édesanyja, Kazimir Ágnes beszélgetését!

< 1 2 3 4 5 6 7 >