Kazimir Ágnes cikkei

Összesen: 33 db cikk

„Ne kapcsoljuk be a híreket a gyerekek előtt, de ha kérdeznek, feleljünk” – Mi (nem) tartozik a gyerekre a pszichológus szerint?

WMN Life – 2022. február 26. – , SzAE

Jót teszünk-e azzal, ha elbújunk a gyerekeink elől, amikor sírunk? Mit okozhatunk, ha túl sok mindent terhelünk rájuk? Hogy óvhatjuk őket a fölösleges terhektől, ha közben világjárvány tombol, és háború tör ki a szomszéd országban? Szabó Anna Eszter pszichológus édesanyjával, Kazimir Ágnessel beszélgetett.

„Akarata ellenére senkit sem lehet megmenteni” – A pszichológus szerint így tudunk jól segíteni a szerettünknek

WMN Life – 2022. január 6. – , SzAE

Mi a teendő, ha úgy érzed, közeli hozzátartozód, barátod, kollégád nincs jól? Ha azt látod, hogy olyan irányba halad, amivel rosszat tesz magának? Hogyan segíthetsz, meddig terjed a kompetenciád? Mi van, ha a segítő szándék rosszul sül el? Szabó Anna Eszter édesanyjával, Kazimir Ágnes pszichológussal erről beszélgetett. Olvassátok el!

„Minek annyit lelkizni!?” – Egy pszichológus gondolatai a túlzásba vitt (ön)boncolgatásról és az életmentő szembenézésekről

WMN Life – 2021. december 14. –

A lelkizés általában nem felesleges szócséplés, bármilyen színezete legyen is a szónak. Sőt, olykor elképesztően fontos a kérdés: „Akarsz róla beszélni”? Hogy miért? Olvassátok el Kazimir Ágnes pszichológus írását!

Ez (nem) történik a házasélettel, miután baba születik – Pszichológus szemmel a gyermekvállalás utáni szexualitásról

WMN SZEX – 2021. december 3. – , SzAE

Telnek a hetek szülés után, de a vágy csak nem tér vissza? Ez lehet a baj:

Kazimir Ágnes: Sokkal többet tehetnénk az emberek közti csodákért! – Ajándékozásról, gesztusokról és a tanító Napról

WMN Ünnp – 2021. december 1. –

Mi okból ajándékozunk? Figyelmességből, csak úgy, azért, mert illik, netán áldozatként tartjuk magunk előtt, hátha az ajándékozott akkor jobban fog minket szeretni?

< 1 2 3 4 5 6 7 >