Iliás-Nagy Katalin cikkei

Összesen: 102 db cikk

Magyarok, akik Új-Zélandon kezdtek új életet

WMN Ügy – 2023. november 14. – INK

Új-Zéland népszerű célpont a világvégevárók körében, amióta elterjedt, hogy az egyik legbiztonságosabb pontja a bolygónak. De nem csak ilyen okból érkeznek bevándorlók, köztük magyarok is oda. Iliás-Nagy Katalin érintetteket szólaltatott meg riportjában.

Mi rejtőzik az ágy alatt, avagy tényleg az a lényeg, hogy a lábad legyen betakarva?

WMN Life – 2023. október 31. – INK

De miért rémisztő a sötét? És miért félünk még felnőtt fejjel is? Van ennek valami evolúciós haszna vagy racionális magyarázata? Hogyan küzdhetők le félelmeink, szorongásaink, amelyek újabb és újabb tárgyat találnak maguknak? Mit gondol erről a pszichológus, a kulturális antropológus és a buddhista tanító?

Ne emészd magad! – Lelki bajok, testi tünetek és a csodálatos emberi nyelv

Kult – 2023. október 23. – INK

Miféle testi tüneteket produkálhatnak az érzelmeink? És hogyan tükrözi ezt a nyelv? Iliás-Nagy Katalin nyelvész és pszichológus szakértőket kérdezett riportjában:

Búcsú a fenyőktől – a klímaváltozás már a kertünkben van

WMN Ügy – 2023. szeptember 20. – INK

A szakértők már évekkel ezelőtt figyelmeztettek: a fenyők és fenyvesek jelentős része el fog tűnni, az erdeink és kertjeink (!) át fognak alakulni. Ám egészen más erről olvasni és a saját szemünkkel látni. Ez már a mi valóságunk. Mit tehetünk ellene? Be kell egyáltalán avatkozni?

„A felnőtt lét szabadsága nem más, mint a kaja kurva sok sajttal” – interjú Lakatos István képregényrajzoló-íróval

Kult – 2023. augusztus 24. – INK

Megengedheti-e magának az ember, hogy abból éljen, amit szeret? Kell-e tartaniuk a rajzolóknak a mesterséges intelligencia térnyerésétől? Öncenzúrához vezet-e a könyvek fóliázása? Lakatos Istvánnal, a legendás Dobozváros szerzőjével Iliás-Nagy Katalin beszélgetett:

< 1 2 3 4 5 6 7 >