Iliás-Nagy Katalin cikkei

Összesen: 102 db cikk

Keményebb vagyok, mint gondoltam! – egy akadályfutó verseny tanulságai

WMN Life – 2024. április 13. – INK

Kib@szott kemény vagyok! – Nem, ez nem egy önimádó mondat a részemről, inkább egy hálatelt felkiáltás, ami afelett érzett örömömben szakad ki belőlem, hogy túl vagyok életem első akadályfutó versenyén, a véremben pezseg az endorfin, és rádöbbenek: megcsináltam, a szervezetem kibírta, ahogy kibírt az elmúlt évek során oly sok mindent (túlhajszoltság, kimerültség, szorongás, megmagyarázhatatlan testi tünetek és még sorolhatnám, de nem akarom).

Iliás-Nagy Katalin: Magamhoz ölelt, elhagyott magány

WMN Life – 2024. március 29. – INK

Az idő és a kor, amely mindenkit a saját buborékjába zár, nem kedvez a barátságok fennmaradásának vagy az új kapcsolatok kialakulásának. Könnyen lehet, hogy egy nap rájövünk, egyedül maradtunk, vagy legalábbis alig-alig mozdulunk ki otthonról. Mihez kezdjünk ezzel az érzéssel?

Ledarált kiscsirkék, falhoz csapott malacok, megkínzott tehenek: hány (állat)életbe kerül még az emberi haladás?

WMN XL – 2024. március 25. – INK

Mi lenne, ha jönne egy, az embernél intelligensebb idegen faj, és úgy bánna az emberekkel, ahogy mi bánunk az állatokkal? Ha elvenné a gyerekeinket, a tejünket, a spermánkat, ha megenne minket, vagy elektródákat vezetne az agyunkba? Mit gondolnánk erről? Iliás-Nagy Katalin állatvédelemmel foglalkozó riportjának 2. része a WMN XL-ben.

Ledarált kiscsirkék, levágott farkú, falhoz csapkodott kismalacok, megkínzott tehenek: hány (állat)életbe kerül még az emberi haladás?

WMN XL – 2024. március 23. – INK

A ma embere egyszerre ajnározza a házi- és kínozza ipari szinten a haszonállatot. Az állatvédelmi, vegán mozgalmak virágkorukat élik, szigorítják a törvényeket, de közben soha nem látott mértékben pusztul a vadvilág. Hogyan és miért alakult úgy az ember és az állat viszonya, ahogy? És milyen az állatok helyzete ma, 2024-ben a világon és Magyarországon? Iliás-Nagy Katalin nagy riportja a WMN XL-ben.

Az ember áll a gőzölgő fahéjillatban, és vidám mosollyal, fütyörészve kanyarintja a sütőfára az édes finomságot, gondolják rólunk… – Egy kürtőskalácsárus mindennapjai

WMN Ünnp – 2023. december 4. – INK

Szerzőnk, Iliás-Nagy Kati, amikor nem cikkeket ír, akkor kürtőskalácsot árul a vásárban. Elmondja, milyen a jó kürtőskalács, és milyen a bóvli, és azt is, mire tanította a sok sütés és mire a vásárlók:

< 1 2 3 4 5 6 7 >