Iliás-Nagy Katalin cikkei

Összesen: 102 db cikk

Iliás-Nagy Katalin: A titkos összetevő

WMN Life – 2024. július 21. – INK

Vajon mitől volt olyan jó a családi kovászos uborka gyerekkorunkban? És az eper, a fejes saláta, a kifli a nyaralóban? Iliás-Nagy Katalin írása a felejthetetlen nyári ízekről.

„Ez a világ pusztul, de építhetnénk egy sokkal jobbat is” – interjú Takács-Sánta András humánökológussal

WMN Life – 2024. július 9. – INK

Takács-Sánta András egyetemi docens, az ELTE humánökológia mesterszak oktatójának célja, hogy kiutat mutasson társadalmunknak az ökológiai válságból, és alternatívát nyújtson a mostanában oly divatossá vált ökokatasztrofista szemlélettel szemben. Szerinte az összeomlás megállítható, és nem is baj, ha gyökeresen átalakul a civilizációnk.

Ezt a világot már nehéz jobban elrontani – Interjú dr. Kelemen Eszter ökológiai közgazdásszal

WMN Ügy – 2024. július 7. – INK

Egészen más, ha a természetre úgy tekintünk, mint amit használunk, és ami szolgáltat nekünk, és megint más, ha ez inkább egy partneri viszony, ha a természetre, a településünk fáira, a szomszédos erdőre úgy tekintünk, mintha a rokonaink lennének. A rokonodat nem fogod kihasználni, megcsonkítani – vallja dr. Kelemen Eszter ökológiai közgazdász.

Szundi, Morgó és a Cselszövő – avagy minden csoportban van egy futóbolond (De mi van, ha én vagyok az?)

WMN Life – 2024. június 20. – INK

Ha az ember új közösségbe megy, hamar átlátja, melyik csapattagnak mi a szerepköre. Ki a notórius késő és ki a halogató, ki a buzgómócsing, a mindig tevékenykedő, ki a védelmező tyúkanyó, és ki az, aki állandóan gerjeszti a feszültséget. Vajon eredendően hozunk egy karaktert, vagy az adott közösség tesz minket valamilyenné?

Iliás-Nagy Katalin: A világ, mintha először látnám

WMN Life – 2024. május 28. – INK

Távol az otthonomtól. El kellett jönnöm onnan. Hogy aztán visszatérhessek.

< 1 2 3 4 5 6 7 >