Iliás-Nagy Katalin cikkei

Összesen: 102 db cikk

Félrenyelés, fulladás, felrobbanó kávéfőző: így születnek irracionális félelmeink

WMN Life – 2023. július 25. – INK

Félrenyelés. Autópálya. Elcsúszás a kádban. Pók. Félni millió dologtól lehet. De mi van ezeknek a (mások szemében esetleg irracionális) félelmeknek a hátterében?

„Három meztelen nimfa káromkodva fürdik a jéghideg patakban” – magyar napszámos fiatalok Nyugat-Európában

WMN Life – 2023. július 10. – INK

Iliás-Nagy Katalin olyan fiatalokkal beszélgetett, akik Európát járják, és földeken végzik el napszámban az idénymunkát. Önként választották a megélhetésnek ezt a módját, mert vonzotta őket a szabadság. De vajon milyen az életük, ha a romantikus közhelyek mögé nézünk?

Hagymaszagú kányazsombor nyersen, bodzavirág rántva – ehető vadnövények túráján jártunk

WMN Egszsg – 2023. május 11. – INK

A legfontosabb szabály, hogy csak azt szedjük le, gyűjtsük be, amit biztosan ismerünk, százszázalékosan be tudunk azonosítani! – figyelmeztet szerzőnk, aki az ehető vadnövények nyomába eredt.

Édenkert a ház körül: leáldozott a nyírt gyep-tuja divatnak, éljen az erdőkert!

WMN Life – 2023. április 30. – INK

Végre eljött az ideje a hívogató, csalogató, ölelő, burjánzó kerteknek… csak kicsit másképp, mint ahogy az elmúlt években gondoltuk. Hallottatok már az erdőkertről? Ha nem, bemutatunk nektek egyet (újra), ami már hétéves volt az ottjártunkkor, és nemcsak a szépségével, hanem a fenntarthatóságával is lenyűgözött minket.

Mesebeli szalmaházba költözni igenis lehetséges (és érdemes is)!

Holnap – 2023. március 27. – INK

Környezetkímélő, kényelmes, szép és nem fújja el a farkas: mi az? Szalmabálaház: a jövő (és jelen) építészetének egyik nagy lehetősége.

< 2 3 4 5 6 7 8 >