Fiala Borcsa

Fiala Borcsa újságíró, a WMN főszerkesztője, 11 regény és novelláskötet szerzője, két felnőtt anyukája, Az élet sava Borcsa beszélgetős gasztroműsor 11 évadának házigazdája, aki legfőképpen történetmesélőként definiálja magát. Érdeklődési körének rádiusza igen nagy, lelkesen ír a legkülönfélébb témákról, legyen az Mata Hari élete, a legújabb blockbuster horror, nőgyógyászat a hajléktalanszálláson, vagy a gonosz mostohák mítosza. Az íráson kívül talán csak enni, etetni és főzni szeret jobban.

Fiala Borcsa cikkei

Összesen: 1363 db cikk

Dolce vita lustáknak: megúszós paradicsomlekvár és stracciatella sajt, házilag készült pizzatésztán

WMN KNYHA – 2024. május 13. – FB

Ünnepeld a nyár érkezését pizzával, stracciatella sajttal és paradicsomlekvárral!

Songkran fesztivál – Ilyen volt a thai újév Ázsiában… és Kőbányán

Kult – 2024. május 7. – FB

Thaiföld egyik legnagyobb ünnepe a Songkran fesztivál, a buddhista naptár szerinti újév, melyet április 13. és 15. között tartanak. Ilyenkor az emberek meglátogatják a családjukat, nagyokat lakomáznak, adakoznak, illetve más módokon is vonzzák a jó karmát. De hogyan lett a spirituális ünnepből a thai fővárosban, Bangkokban hosszú napokig tartó, össznépi, totálisan őrült vízi csata? És miért, de legfőképp hogyan ünnepli a magyarországi thai közösség az újévet Kőbányán, május elsején?

Utcajogász: „Az is lakhatási szegénység, ha a jövedelmed legalább felét lakhatásra költöd”

WMN Ügy – 2024. május 3. – FB

Az Utcajogász Egyesületnek a Blaha Lujza tér az irodája, önkénteseik olyanoknak nyújtanak ingyenes segítséget, akiknek kifejezetten nagy szükségük lenne jogi tanácsadásra, ám azt nem engedhetik meg maguknak.

„A zaklatás a mentális betegségek egy formája” – valós abúzustörténet a Szarvasbébi című sorozat alapja

Kult – 2024. május 1. – FB

„Olyan dolgokról beszélni, amelyek valósak, fárasztó. Mert sebezhető vagyok, néhány rész pedig még mindig fáj, és néhány rész még mindig kínosnak és rendetlennek tűnik” – vallja a Szarvasbébi rendező-főszereplője, aki a saját történetét mesélte el a színpadon, majd a Netflixen is.

Unalmas vagy biztonságos (volt) a házasságod? – a De kié lesz a kutya? című válási komédiáról

Kult – 2024. április 30. – FB

Vajon mi elég indok ahhoz, hogy az ember kilépjen a házasságából? Lehet az unalom, a bizsergés hiánya elegendő motiváció? – ezt a kérdést járja körül az Orlai Produkció új darabja Szinetár Dórával és Péterfy Borival.

< 4 5 6 7 8 9 10 >