Fiala Borcsa

Fiala Borcsa újságíró, a WMN főszerkesztője, 11 regény és novelláskötet szerzője, két felnőtt anyukája, Az élet sava Borcsa beszélgetős gasztroműsor 11 évadának házigazdája, aki legfőképpen történetmesélőként definiálja magát. Érdeklődési körének rádiusza igen nagy, lelkesen ír a legkülönfélébb témákról, legyen az Mata Hari élete, a legújabb blockbuster horror, nőgyógyászat a hajléktalanszálláson, vagy a gonosz mostohák mítosza. Az íráson kívül talán csak enni, etetni és főzni szeret jobban.

Fiala Borcsa cikkei

Összesen: 1347 db cikk

Jegeskávé háromszor: szemkipattintós, jutalmazós és bódítós – 3 recepttel

WMN KNYHA – 2024. június 15. – FB

Itt a nyár, ami egyet jelent: ihatunk jegeskávét reggel, délben, este! Hoztam is neked három parádés receptet: egy remek, vietnámi ihletésű kávét, hogy beinduljon a napod, egy desszert jellegű affogatót, hiszen a nap közepére kell a jutalom, és egy buli előtti eszpresszó tonikot, amiből akár részeg E. T.-t is készíthetsz egy mozdulattal.

„A tehetség csupán a fele a sztorinak, a többi kapcsolatépítés és önmenedzselés” – interjú Martin Wanda fotóssal

Kult – 2024. június 13. – FB

Martin Wandának, aki olyan nagy márkáknak fotóz, mint a Dior, a Louis Vuitton a Burberry, nemrégiben nyílt kiállítása a Mai Manó Házban, ahol édesapjával, Martin Gábor fotográfussal együtt mutatják be a 70-es évek békéscsabai, illetve a 2020-as évek londoni fiataljainak önfeledt pillanatait, rámutatva, hogy az emberi szabadságvágy kortól, rezsimtől, országtól független.

Felmentett voltam tornából, és évtizedekbe telt, mire rájöttem, mire van szüksége a testemnek

WMN Egszsg – 2024. június 12. – FB

A húszas éveimre teljesen kikopott a mozgás az életemből. Néha elfogott ugyan a buzgóság, hogy valamit azért mégiscsak kéne csinálnom, ám a motivációm nem volt a legmegfelelőbb: kizárólag a hiúság hajtott. Azt reméltem, ha elmegyek pár alkalommal aerobikra, máris egy fiatal Jane Fonda válik belőlem. Ma viszont már máshogy viszonyulok a sporthoz.

Gyerekkori kiégés: a jó tehertől töltődik a kamasz, a rossz tehertől viszont elfogy

WMN Life – 2024. június 8. – FB

A szülők merő jószándékból sokszor túlterhelik a gyerekeiket, megpróbálnak nekik mindent megadni, amiből nekik anno nem jutott elég. De mennyi az elég, mi szolgálja a gyereket, és mi az, ami már árt? Erről beszélgetett Mészégető Marcsi, dr. Gyurkó Szilvia, Hajós András, Fiala Borcsa és dr. Holló Márta a Hello Szülő pécsi rendezvényén.

„Démoni sötétség áradt belőle” – Patricia Highsmith, A tehetséges Mr. Ripley űzött lelkű írója

Kult – 2024. június 7. – FB

A tehetséges Mr. Ripley írója, Patricia Highsmith olyannyira azonosult az általa kitalált szereplővel, hogy néha még a saját személyes leveleit is így írta alá: Pat H., alias Ripley. A Netflixen dübörög az új Ripley-feldolgozás, ami azonban nem biztos, hogy megszületett volna ebben a formában, ha a szerzőjének nem kell egész életében a démonaival küzdenie.

< 1 2 3 4 5 6 7 >