Fiala Borcsa

Fiala Borcsa újságíró, a WMN főszerkesztője, 11 regény és novelláskötet szerzője, két felnőtt anyukája, Az élet sava Borcsa beszélgetős gasztroműsor 11 évadának házigazdája, aki legfőképpen történetmesélőként definiálja magát. Érdeklődési körének rádiusza igen nagy, lelkesen ír a legkülönfélébb témákról, legyen az Mata Hari élete, a legújabb blockbuster horror, nőgyógyászat a hajléktalanszálláson, vagy a gonosz mostohák mítosza. Az íráson kívül talán csak enni, etetni és főzni szeret jobban.

Fiala Borcsa cikkei

Összesen: 1320 db cikk

„Hagyd magad, úgy előbb szabadulsz!” – Kedves szokás vagy legális zaklatás a húsvéti locsolkodás?

WMN Zizi – 2024. március 31. – FB

A húsvéti locsolkodás közép-európai szokás, ám hogy valaki szereti vagy gyűlöli, az sok mindentől függ, de annyit talán kijelenthetünk: a sikere főleg a történetben szereplő folyadékok minőségén és mennyiségén múlik.

Stevie Wonder elkutyulódott lemeze segítette világhírhez Tracy Chapman ikonikus dalát, a Fast Cart

Kult – 2024. március 30. – FB

Tracy Chapman világhírű slágere, a Fast Car első nagy sikerét egy malőrnek köszönheti, az utolsót pedig egy gyakran kirekesztő műfaj képviselőjének.

Hamis vonatjeggyel beutazni Európát: a Kék Pelikan a magyar gógyi diadala a lomha rendszer felett

Kult – 2024. március 27. – FB

Csáki László felnőtteknek szóló animációs dokumentumfilmje elmeséli annak a három srácnak a történetét, akiknek köszönhetően a kilencvenes években hamisított vonatjeggyel utazták be a magyar fiatalok Európát, így valósult meg az igazi hungarikum: megcsípni a szabadságot, okosba'.

„Az utolsó zárójelentésemre az volt ráírva: reménytelen eset” – Gyula története

WMN Life – 2024. március 26. – FB

Gyula még csak négyéves volt, amikor beleivott az édesapja sörébe, és mire középiskolába került, már mindennap fogyasztott alkoholt – egészen a harmincas évei közepéig. Beszélgetésünkkor 10.915 napja volt tiszta. Ma már főleg az aktivizmusnak él: tagja az Utcajogásznak, A város mindenkié csoportnak, és ő hívta életre az Első Kézből a Hajléktalanságról programot.

Időszakosan böjtölsz? Akkor sajnos van egy nagyon rossz hírünk

WMN Egszsg – 2024. március 19. – FB

Egy nagy ívű kutatásból az derült ki, ha a napi kalóriamennyiséget nyolc órában, vagy annál szűkebb időablakban veszed magadhoz, akkor 91 százalékkal nagyobb eséllyel halsz meg szívbetegségben. Ezek szerint kukába az időszakos böjtöléssel?

< 1 2 3 4 5 6 7 >