WMN Suli
WMN Suli

Szülői munkaközösség: lehetőségek kontra rémálom

WMN Suli – 2023.09.04. – ZKB

Közelednek az első szülői értekezletek, és a kínos kérdés: ki lesz tagja az szmk-nak? Mit jelent valójában ez a feladatkör a – sokszor gonosz – sztereotípiákon túl? Z. Kocsis Blanka olyan szülőket kérdezett, akik vállalták a feladatot. Helyettünk.

Ez itt nem a Reszkessetek betörők – Mit kell tudni egy gyereknek ahhoz, hogy egyedül maradhasson otthon?

WMN Suli – 2023.09.03. – TF

Egyes ajánlások szerint egy gyerek csak akkor maradhat otthon egyedül, ha ismeri az épület pontos menekülési tervét és a család vészhelyzeti protokollját. (Ha ez igaz lenne, a szerző még 37 évesen sem lehetne egyedül otthon.) De valójában mit kell megtanítanunk a gyerekeinknek a veszélyes helyzetekről, és hogyan tegyük ezt anélkül, hogy rájuk ijesztenénk?

Balatoni József történelemtanár: „Hugyozhatok széllel szemben, csak meddig?” (Interjú)

WMN Suli – 2023.09.01. – DTK

Az ország egyik legismertebb tanárát a barátai attól féltették, hogy ha marad a magyar oktatásban, abba belehal. Egy idő után már ő is féltette magát, és minden elhivatottsága ellenére bedobta a törülközőt. Jocó bácsi ebben a tanévben már nem tanít az iskolában. De a magyar oktatás válsága ugyanúgy fáj neki, mint eddig. D. Tóth Kriszta beszélgetett Balatoni Józseffel.

Minden második magyar felnőtt tud olyan gyerekről a környezetében, akit bántottak az iskolában

WMN Suli – 2023.08.31. – DD

Az IDEA Intézet friss kutatásából többek között kiderült, hogy a magyar felnőttek nagyobb része a csúfolódást enyhe zaklatásként ítéli meg, az iskolai erőszak kezelésében pedig szerintük a szülőknek és a tanároknak van a legtöbb felelőssége – a kormánynak kevésbé.

Szorongás a tanévkezdéstől – Az egész családra hatással van

WMN Suli – 2023.08.30. – MZS

Az iskolakezdés az egész család számára kihívásokkal teli időszak lehet, a szorongást idén azonban csak fokozzák a státusztörvény okozta bizonytalanságok. De mit tehetünk a nehéz érzések enyhítésére? Szakértőt kérdeztünk a témában.

5 dolog, amit utálok a sulikezdésben

WMN Suli – 2023.08.28. – ZKB

Uzsonnásdobozok, tanszerlista, alvásmizéria, kényszerpacsmagolás: Z. Kocsis Blanka elmerengett az iskolakezdés mumusain.

Pár tízezer forinttól a negyedmillióig – ennyibe kerül az egyetemi élet Budapesten

WMN Suli – 2023.08.25. – PZs

Hamarosan közel százezer hallgató kezdi meg tanulmányait a felsőoktatásban, közülük több tízezren a fővárosban. Ám az új fejezet nemcsak mentális, de pénzügyi kihívásokat is tartogat.

Kötélmászás, vetkőzés, a tanár odavágott kulcscsomója: a legszívósabb iskolai mumusok nyomában

WMN Suli – 2023.08.24. – KAd

A sok jó emlék mellett mindenkinek vannak rossz emlékei is az iskoláról. Összeszedtük a leggyakoribb félelmeinket, mindazt, amitől diákként a leginkább rettegtünk, ha van kedvetek, folytassátok a sort. Le a lidércekkel!

< 1 2 3 4 5 6 7 >