WMN Suli
WMN Suli

Friss kutatás: négyből három kamasz lány nagyon erősen szorong a tanévkezdéstől – mit lehet ezzel kezdeni?

WMN Suli – 2023.08.09. – TD

A szorongás nagyon sokszor pszichoszomatikus tüneteken keresztül, például gyomorfájásként vagy hasmenésként jelentkezik – ezekre is fontos odafigyelni. És további négy gyakorlati tanács a cikkben:

„Ügyetlen”? „Kétballábas”? „Lomha”? – A tornaórák és edzések kudarcélményei egy életre elvehetik a gyerek kedvét a sporttól

WMN Suli – 2023.08.08. – SzHA

A teljesítménykényszer, az örökös versenyeztetés, ne adj’ isten a gyakori beszólások életre szóló kudarcélményt okozhatnak a nem klasszikusan sportos gyerekeknek. Mit tehet az ember szülőként, hogy mégse utálja meg a testmozgást?

A mesterséges intelligenciát és a robotokat nem kitiltani kéne a sulikból, hanem használni őket

WMN Suli – 2023.03.04. – MD

Ezek az eszközök nem fognak eltűnni, csak még okosabbak lesznek. A diákokat arra kéne felkészíteni, hogyan bánjanak velük: mik a veszélyeik, a lehetőségeik.

„Akkor most szavazzunk arról, hogy szavazzunk-e a tiltott uzsonnákról?!” – Nyalóka-gate, takonyelemzés és pornó a szülői értekezleten

WMN Suli – 2022.09.18. – TF

Szülői értekezlet az általános iskolában. A valósággal való bármilyen egyezés pusztán a véletlen műve lehet, mondja szerzőnk. Úgyhogy nyugodtan röhögjétek szét magatokat.

„Szülőtársak! Most pedig barátkozzatok össze!” – Szülői (sors)közösségek a gyerekek intézményeiben

WMN Suli – 2022.09.11. – TF

Régi és új motorosok, könnyen barátkozók és introvertáltak, egyszóval mindenféle szülők újra a „pályán” – vagyis a szülői értekezleteken, a délutáni közös gyereklegeltetéseken, és mindenféle kalandokon. Ti hogy bírjátok? Elmondjuk, mi hogyan.

„Semmit nem változtam a tizennyolc éves énemhez képest, mégis más néz vissza rám a tükörből” – Mivel szembesít egy osztálytalálkozó?

WMN Suli – 2022.09.10. – PL

„Az érettségi találkozó egy visszatérő megfelelési ponttá vált: mi lesz, ha nem diplomázom le addig, ha nem lesz addigra egy menő munkám, ha nem találom meg azt, amit csinálni szeretnék, ha nem írok jó szövegeket, mi lesz, ha nem lesznek elmesélésre érdemes emlékeim” – Laura osztálytalálkozón járt.

„Sikertelen tárgyfelvétel, mert nem sikerült a tárgyfelvétel” – Egyetemi ügyintézés erős idegzetűeknek

WMN Suli – 2022.09.09. – PZs

Életünk legszebb évei, szabadság, barátok, buli – egyetem. Azt mondják, így kell látni. Aztán jönnek a kérvények, a Neptun, a tárgyfelvétel, és máris bajban van a felkészületlen hallgató. De ne aggódjatok, a felkészült is. Csak ő még nem tudja!

Másodszor már rutinból megy?! – Ilyen a második gyereket iskolába indítani szülőként

WMN Suli – 2022.09.03. – TF

Tóth Flóra már a második gyerekét „iskolázza be” – ami szülői szempontból talán már nem annyira izgalmas, mint első körben volt. De vajon ez a kisebb gyerekek osztályrésze? Unott és nem teljes figyelemmel feléjük forduló szülők? Flóra szerint nem.

< 1 2 3 4 5 6 7 >