Tóth Flóra cikkei

Összesen: 724 db cikk

Pedagógushiány: beszéljünk a szülői felelősségekről és lehetőségekről!

WMN Suli – 2023. szeptember 30. – TF

Ha szülőként „jelentem” a gyerekem iskolájában tapasztalt problémákat, őt keverem bajba? Ha segítek az iskolának javítani a nehéz anyagi és személyi helyzeten, akkor fenntartom a rossz rendszert? Releváns kérdések és válaszok a jelenlegi közoktatási problémák kapcsán.

Most akkor kell az „egészséges igazolás”, vagy sem? – újabb felesleges adminisztrációs tortúra a szülők számára

WMN Suli – 2023. szeptember 29. – TF

Tényleg kötelező „egészséges igazolást” vinni a gyerekeknek, ha betegség után visszatérnek az intézménybe? Szülői és gyermekorvosi tapasztalatok a jelenlegi rendszerről.

Több millióan követik, ahogy egy ember apránként építgeti a hegyi kunyhóját

WMN Zizi – 2023. szeptember 22. – TF

Bár a mozgóképek többsége az elmúlt évek során egyre pörgősebb lett, nem igaz, hogy csak a gyors vágásokkal teli, agyonfilterezett videók érdeklik az embereket. Van, amikor százezrek nézik, ahogy szárad a festék a fán…

A depresszión nem segít egy háziállat, bár lehetnek egészségi előnyei, ha veled él

WMN Life – 2023. szeptember 21. – TF

Azt gondolnád, egy kutya, macska vagy hörcsög segít elűzni a levertséget, a magányt, az ürességet. A kutatások viszont korántsem ennyire egyértelműek ezzel kapcsolatban, a felelős állattartás pedig megkívánja, hogy képben legyünk.

Home office anyaként: egyszerre áldás és átok

WMN Life – 2023. szeptember 21. – TF

10 év gyerek melletti home office tapasztalattal mondja Tóth Flóra: „Általában egyszerre több folyamatban vagy benne, úgy multitaskingolsz, mint a kisangyal, és hálás vagy a munkáltatódnak, szakmádnak, hogy mindezt megteheted […] és közben te magad szépen lassan eltűnsz a képből. Kiégsz, elfogysz, esetleg belebetegszel.”

< 1 2 3 4 5 6 7 >