Miklya Luzsányi Mónika cikkei

Összesen: 78 db cikk

„Valakinek holnap le kell mondani hivataláról – énekelte Szörényi, és mi nagyon is jól tudtuk, kire gondoljunk” – István, a király 40!

Kult – 2023. augusztus 18. – MLM

Negyven éve mutatták be az István, a király című rockoperát, amelynek a mai napig töretlen a népszerűsége. De miért „szólt” ekkorát a bemutató, és milyen politikai erők működtek a háttérben?

Miklya Luzsányi Mónika: Le kellene fóliázni a Bibliát (vagy legalább az Ószövetséget)?

WMN Ügy – 2023. augusztus 15. – MLM

„Pornográf tartalom”, nemi erőszak, vérfertőzés, szexrabszolgaság több helyütt is megjelenik az ószövetségi iratokban. A törvény értelmében akkor a Bibliát is le kellene fóliázni?

Fesztiválozás a 80-as években: nem egy hét, hanem egy életforma! (Zseniális korabeli képekkel)

Kult – 2023. augusztus 8. – MLM

Helló, szigetlakók, azt hiszitek, ti vagytok a legnagyobb fesztiválarcok? Akkor kérdezzétek meg a szüleiteket! Az alábbi cikk szerzője tinédzserként vonatot stoppolt, hogy eljusson egy rockkoncertre, máskor meg, mint a „szocialista nevelés szégyenét”, falhoz állították gumibotozó rendőrök. Nosztalgia és meglepetések – kinek mit jelent majd Miklya Luzsányi Mónika írása (hát még a fotók).

Férjhez kellett mennie zenélés helyett, holott csodagyerek volt, akárcsak a bátyja – A Mozart-lány története

Kult – 2023. augusztus 2. – MLM

Kevesen tudják, hogy Mozartnak volt egy fantasztikusan tehetséges nővére, aki nélkül talán a zeneszerző zseni élete is egészen másként alakult volna.

„A vendégek körülugrálása időnként menekülés lehet a mélyebb beszélgetések elől”

WMN Life – 2023. július 29. – MLM

Patyolattiszta lakás, gyöngyöző húsleves, sültek, pogácsa… Biztos, hogy ezek a legfontosabb kellékei a vendégek méltó fogadásának? Ma van Mártának és Máriának, Jézus vendéglátóinak az ünnepe, aminek apropóján Luzsányi Miklya Mónika eltöprengett, milyen aktuális üzenete van számunkra a történetüknek:

< 6 7 8 9 10 11 12 >