Kőrizs Kata cikkei

Összesen: 67 db cikk

Nem tud mit kezdeni a rendszer egy jó képességű, de mozgáskorlátozott gyerekkel

WMN Life – 2024. február 2. – KK

Ábris SMA-betegség miatt kerekesszékkel közlekedő, de ép értelmű iskolás gyerek, akinek édesanyja elképesztően nehezen talált megfelelő intézményt. És ezzel nem ért véget a kálváriájuk.

Egy anyának kórházba kell kerülnie, hogy pihenhessen?!

WMN Life – 2024. január 6. – KK

Milyen mintát ad a gyerekeinek az anya, aki veszi az erőt és bátorságot, és lassan, de biztosan elkezd leválni róluk? Kőrizs Kata elmeséli saját tapasztalatait:

Nem a tápszer az egyetlen megoldás, ha nem megy a szoptatás

WMN Ügy – 2024. január 2. – KK

Milyen alternatív megoldások vannak a csecsemőtáplálásra azokban a családokban, ahol nem tudják kifizetni a tápszert? Hogyan kell hozzátáplálni a vegyesen, tápszerrel és anyatejjel etetett babákat? Miért adják fel sokan a szoptatást? Szakértőkkel jártunk utána a csecsemőtáplálással kapcsolatos tévhiteknek.

Jelenleg a féléves babák felét nem szoptatják

WMN Life – 2023. december 30. – KK

A tápszerdrágulás önmagában nem segíti elő a szoptatás népszerűsítését, még ha ez is a célja. De vajon amellett, hogy a legtöbben tudják: az anyatej a legegészségesebb megoldás, min múlik, hogy egy anya milyen csecsemőtáplálásra készül, és mennyire tart ki az elképzelése mellett?

„Ott volt a fa, égett a gyertya, egy idő után a nővérek is mellénk telepedtek” – karácsony a koraszülött osztályon

WMN Ünnp – 2023. december 25. – KK

Ajándékot választani egy olyan kisbabának, aki éppen az életéért küzd, és egyáltalán nem biztos, hogy valaha kikerül a kórházból; vagy éppen a 20 perces látogatásra várva pörgetni a boldog családok fotóit a közösségi médiában – ilyen is a karácsony a koraszülött babák szüleinek. De azért nem csak ilyen. Szívmelengető történetek és az ünnep idején is elérhető sorstársi közösség.

< 2 3 4 5 6 7 8 >