Kőrizs Kata cikkei

Összesen: 41 db cikk

Egy erőltetett hüvelyi szülés ugyanúgy lehet trauma, mint egy indokolatlan császármetszés

WMN Ügy – 2023. július 5. – KK

Sokan mondják, hogy nem kell akkora feneket keríteni egy szülésnek, hiszen „gyerek bent nem marad”, de ma már pontosan tudjuk, hogy egy negatív szülési tapasztalásnak kézzelfogható társadalmi kára, a pozitívnak pedig milyen sok hozadéka van. Szakértővel vesszük végig, hogy mégis min múlik, hogy akár teljesen ugyanazt a szülésélményt egyikünk jónak, másikunk traumának élheti meg.

Debreceni Egyetemi Klinika: Hagyunk időt az anyáknak arra, hogy megszüljenek

WMN Ügy – 2023. június 26. – KK

Szakmai és emberi szemléletváltás, különleges megoldások és újfajta mérések segítségével áttörést értek el a Debreceni Klinika szülészetének szakemberei a császármetszések arányának csökkentésében. Ők maguk mesélik el, hogyan csinálták.

A fogyás általában nem varázslattal történik

WMN Szpsg – 2023. június 16. – KK

Az emberek többsége többnyire nem mindig ugyanannyi kiló, és sokan vannak, akik nem elégedettek az aktuális súlyukkal. A közösségi média ezért tele van gyors sikert ígérő csodamódszerekkel, (szinte) energiabefektetés-mentes életmódváltásokkal, és persze sikersztorikkal. De mi kell valójában ahhoz, hogy belevágjunk és kitartsunk?

„Meg kell tanulniuk ellátni magukat”

WMN Ügy – 2023. május 17. – KK

A világon egyedülálló Mirella és Melodi, a kétpetéjű ikerpár esete: nem egyszerre, de végül mindkettejüknél diagnosztizálták az SMA-t, vagyis gerinc eredetű izomsorvadást. Szüleik óriási erővel küzdenek értük, és őket is erre tanítják. Ennek köszönhető, hogy egyikük nemsokára újra járni fog, és a másik kislánynak is 50 százalék esélye van rá.

Kenguruzz, és a kisbabád meghálálja! – Egy módszer, amellyel a legtöbbet tehetsz a koraszülöttedért

WMN Ügy – 2023. május 15. – KK

Ma Magyarországon minden tizedik gyerek koraszülött, az ő gondozásukat kórházanként más gyakorlat szerint végzik. Ha az ellátásuknak még van is hová fejlődnie, egy dolog szerencsére már mindenütt engedélyezett: ez pedig a kenguruzás, amelynek ma van a világnapja. Elmondjuk, mit is takar pontosan.

< 1 2 3 4 5 6 7 >