Kőrizs Kata cikkei

Összesen: 41 db cikk

Egy év alatt kilenc kisbaba életét mentette meg az újszülöttkori SMA-szűrés

WMN Ügy – 2023. december 6. – KK

Az elmúlt években több SMA-ügyről lehetett hallani, amikor a javító vagy szinten tartó – sajnos nagyon drága – kezelést a szülők közösségi kampányból szerették volna finanszírozni. Szerencsére ma már szűréssel, még tünetmentes állapotban felismerhető a betegség, ami azt is jelenti, hogy az érintett gyerekek időben megkaphatják a sok esetben életmentő kezelést.

„Szüljünk, ha kell, az életünk árán is” – a mai magyar egészségügyről is szól a Semmelweis-film

Kult – 2023. november 30. – KK

A Semmelweis méltó emléket állít főhősének, de Kőrizs Kata, aki újságíróként régóta foglalkozik a magyar szülészeti rendszerrel, sokszor elfacsarodott szívvel és összeszoruló gyomorral nézte a jelenkori párhuzamok miatt.

Koraszülött babák: élet a kórház után

WMN Life – 2023. november 17. – KK

Ma van a koraszülöttek világnapja. Szakértők és egy kétszeresen érintett édesanya mondja el, mi mindenre lehet számítani, ha több hét vagy akár hónap kórházi tartózkodás után hazakerül egy korán érkezett baba.

Még mindig igaz, hogy a tanító személye a döntő? – kérdések, amiket fel kell tenni iskolaválasztáskor

WMN Suli – 2023. november 8. – KK

A jövő ősszel iskolába készülő gyerekek szülei már biztosan elkezdtek gondolkozni, hogy milyen intézményt válasszanak, Kőrizs Kata pedig szülők és szakértők segítségével gyűjtötte össze azokat a kérdéseket, amiket fel kell tenni az iskolának, a tanárnak és saját magunknak a jó döntés érdekében.

Egyáltalán nem mindegy, mit mondunk a lányainknak a menstruációról, és milyen lesz nekik az első

WMN Life – 2023. október 9. – KK

A menstruáció nem néhány „nehéz nap”, a ciklus pedig nem annyit jelent, hogy megtudjuk belőle, legközelebb mikor jön a „havibaj”. A menstruáció női szupererő, és jó lenne, ha az utánunk következő generáció már így tudna tekinteni rá, mert több mindent meghatároz, mint gondolnánk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >