Kőrizs Kata cikkei

Összesen: 28 db cikk

„Meg kell tanulniuk ellátni magukat”

WMN Ügy – 2023. május 17. – KK

A világon egyedülálló Mirella és Melodi, a kétpetéjű ikerpár esete: nem egyszerre, de végül mindkettejüknél diagnosztizálták az SMA-t, vagyis gerinc eredetű izomsorvadást. Szüleik óriási erővel küzdenek értük, és őket is erre tanítják. Ennek köszönhető, hogy egyikük nemsokára újra járni fog, és a másik kislánynak is 50 százalék esélye van rá.

Kenguruzz, és a kisbabád meghálálja! – Egy módszer, amellyel a legtöbbet tehetsz a koraszülöttedért

WMN Ügy – 2023. május 15. – KK

Ma Magyarországon minden tizedik gyerek koraszülött, az ő gondozásukat kórházanként más gyakorlat szerint végzik. Ha az ellátásuknak még van is hová fejlődnie, egy dolog szerencsére már mindenütt engedélyezett: ez pedig a kenguruzás, amelynek ma van a világnapja. Elmondjuk, mit is takar pontosan.

Szülészeti erőszak egy apa szemével: Próbáltam megteremteni azt a világot, amiben lennie kellett volna

WMN Ügy – 2023. május 4. – KK

Az apák szerepét és megélését méltatlanul elhanyagoljuk, amikor a szülésekről beszélünk, pedig lehet, hogy éppen az ő bevonásuk, felkészítésük segítene mindenkinek kezelni a nehéz helyzeteket.

Anyai halálozás: életeket menthetne meg az odafigyelés, a korábbi ügyek kivizsgálása!

WMN Ügy – 2023. április 17. – KK

Mihez kezd az egészségügyi rendszer az anyai halálozással: levonják-e a tanulságokat, szembenéznek-e a mulasztásokkal? Kőrizs Kata járt utána a kérdésnek.

Jelenetek egy (vagy több) gyerekkórházból

WMN Egszsg – 2023. április 13. – KK

Csak egészség legyen! Csak kórházba ne kerüljön az ember. Csak magyar kórházba ne kerüljön az ember. Csak magyar gyerekkórházba ne…

< 1 2 3 4 >