Kőrizs Kata cikkei

Összesen: 61 db cikk

„Nem vagyok egy ősanyatípus” – mégis mit jelent ez? És miért érzünk anyaként annyi bűntudatot?

WMN Life – 2024. június 9. – KK

Két gyerekkel a bennem élő anyakép azóta is folyamatosan változik, alakul, visszacsatol, újraterveződik, és közben naponta úgy harmincszor kérem számon magam azért, mit és hogyan csinálok. Aztán próbálom magammal megbeszélni, hogy ne tegyem.

Ott szülünk a legkevesebb komplikációval, ahol a legnagyobb biztonságban érezzük magunkat – amit a gátvédelemről tudni érdemes

WMN Life – 2024. május 31. – KK

A nők többségében sokféle aggodalom ébred, amikor a saját majdani szülésükre gondolnak, és ezek egyike nagyon gyakran a gátra irányul. Vajon elkerülhető-e, hogy repedés történjen, adott esetben az orvos vágjon rajta? Kőrizs Kata járta körbe a témát.

„A szülésedről nem én döntök, hanem te” – orvos és szülésznő vélt és valós szerepe a szülészeti ellátásban

WMN Life – 2024. május 24. – KK

Mit értünk a háborítatlan szülés fogalma alatt? Azt, hogy a kismama egyedül csinálja végig a folyamatot, vagy azt, ha beavatkozás esetén neki is van döntési lehetősége? Király Katalin szülésznő és dr. Paragi Péter szülészorvos gondolatai az együttműködésen, tiszteleten alapuló szülésről.

Farfekvéses babát hüvelyi úton szülni? Lehetséges!

WMN Egszsg – 2024. május 20. – KK

Nem az a cél, hogy mindenáron elkerüljék a császármetszést, hanem az, hogy indokolatlanul ne történjen meg – vallják a Flór Ferenc Kórházban. Nekik köszönhetően már Magyarországon is megszülethetnek hüvelyi úton a farfekvéses kisbabák.

Létfontosságú a kenguruzás a koraszülöttek gondozásában – és ma van a világnapja

WMN Life – 2024. május 15. – KK

A kenguruzás, valamint a szülők beszéde, dúdolása jótékony hatással lehet a kisbaba fejlődésére.

< 1 2 3 4 5 6 7 >