Lélektani határ
Lélektani határ

A gyerek hasonló kötődéssel viszonyul a szerekhez, mint a szülőhöz – Lélektani határ

Lélektani határ – 2023.05.04. – MD

Mi jelenthet védelmet a függőségekkel szemben a különböző életkorokban? Mit tegyünk meg szenvedélybeteg hozzátartozónkért, és mi az a pont, ahol határokat kell húznunk, az ő érdekében? Új podcastunk következő adásában dr. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus.

„Jobban fog érteni minket egy gép, mint mi saját magunkat” – Lélektani határ

Lélektani határ – 2023.04.27. – MD

A mesterséges intelligencia fejlődésével önmagunk megismerésének új dimenziói nyílnak meg, és nagy kérdés, készen állunk-e erre a tudásra. Milyen előnyei, hátrányai vannak, ha egy chatbot a terapeutánk? És ha Freudot, Mácsait vagy Yalomot is képes lesz szimulálni a gép? Dr. Ujhelyi Adrienn szociálpszichológussal beszélget Milanovich Domi.

„A megoldás attól függ, össze tudunk-e kapcsolódni a segítővel, aki bennünk van” – Lélektani határ

Lélektani határ – 2023.04.20. – MD

Ahogy egyetlen mesehős, úgy mi sem boldogulunk segítők nélkül. De nem mindegy, ki érkezik hozzánk, illetve melyik énrészünket erősítjük. Varázslények, sárkányok, tündérkeresztanyák a Lélektani határban – Milanovich Domi vendége Boldizsár Ildikó mesekutató.

„Teljesen normális nemi szervekről hisszük, hogy nem tökéletesek” – Lélektani határ premier

Lélektani határ – 2023.04.13. – MD

A szex nem olimpia, a méreteknél pedig fontosabbak az anatómiai ismeretek. A közös örömszerzés lehetőségeiről kérdeztük dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológust – indul új podcastunk, a Lélektani határ Milanovich Domival!

< 1 2 >