Keresés

A keresett kifejezés: "chripkó"

Összesen: 276 db találat

Stephany Boateng: A görkori megadja azt a szabadságot, amit a hétköznapi stressz és a rasszizmus elvenne

WMN Life – 2024. június 21. – TD

Stephany Boateng semmilyen szempontból sem hétköznapi lány. Noha a neve alapján először zongoraversenyeket, YouTube-videókat, klasszikus zenei kritikákat dob fel a kereső, mára már elsősorban nem zenészként, hanem korisként definiálja magát. Sőt, úgy érzi: valójában ez a sportág adta meg neki az identitást, amit mindig is keresett.

A nassolás nem akaratgyengeség! – dietetikussal az intuitív étkezésről

WMN Egszsg – 2024. június 14. – TD

Már lassan a csapból is az folyik, mi a jó és mi a rossz étel, hogy kell kiszámolnunk a tányérra kerülő zöldségek arányát ahhoz, hogy egészséges legyen a mikrobiomunk. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy valójában nincs olyan, hogy akaratgyenge étkezés – ételpreferenciáink mögött ugyanis komplex lelki folyamatok állnak.

A szabadság: kaja kurva sok sajttal – Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat kapott kollégánk, Iliás-Nagy Katalin

WMN Life – 2024. június 5. – KAd

Hogyan lehet úgy bemutatni a sajtóban a szegénységet, hogy ne olcsó hatásvadászat legyen a cél, hogy ne katasztrófaturista legyen az olvasó, és ami a legfontosabb: a szereplők emberi méltósága se sérüljön? Az Esély Labor Egyesület 8. alkalommal díjazta azokat az újságírókat, akiknek sikerült megoldani ezt a nem könnyű feladatot. És az idei díjazottak között idén is van WMN-es alkotó: Iliás-Nagy Katalin!

A kerámiák segíthetnek az önelfogadásban, az anyává válásban, a belső sárkány megszelídítésében

Kult – 2024. június 3. – TD

Ha egy szóval kéne jellemeznem Parázs Biankát, valószínűleg holtversenyben nyerne a „teremtés” és a „kíváncsiság”. De kezdjük az elején.

Az öngyilkos, a kitagadott, a meg nem született – a család teljes jogú tagjai azok is, akikről sokszor hallgatunk

WMN Life – 2024. május 30. – SE

Tudjuk, hogy a családi minták erősen meghatározzák a sorsunkat, de sokszor akkor sem vagyunk képesek szabadulni tőlük, ha igyekszünk tenni ellenük. Pedig a válasz ott van bennünk. Csak mélyen.

„Anyám nem merte kimutatni, hogy engem is szeret” – Csilla története

WMN Life – 2024. május 27. – FB

HoCsi, azaz Horváth Csilla útja az alkoholbeteg apa által megnyomorított gyerekkortól a nehéz iskolai időszakon és a fiatalon anyává váláson át a szívességi lakásig. Ismerd meg a történetét!

„Életeket tehetnénk azzal szebbé, ha teret engednénk a méltó búcsúnak” – Visnyei Barbi elvesztett babájának története

WMN Ügy – 2024. május 25. – FR

Egy kisbaba elvesztésekor ahány ember, annyi út van a gyászban és az elengedésben is. Visnyei Barbara tartalomgyártó korai veszteségekor a természetes vetélés mellett döntött, és azzal, hogy erről nyíltan beszél, rengeteg nőnek segített már.

„A szülésedről nem én döntök, hanem te” – orvos és szülésznő vélt és valós szerepe a szülészeti ellátásban

WMN Life – 2024. május 24. – KK

Mit értünk a háborítatlan szülés fogalma alatt? Azt, hogy a kismama egyedül csinálja végig a folyamatot, vagy azt, ha beavatkozás esetén neki is van döntési lehetősége? Király Katalin szülésznő és dr. Paragi Péter szülészorvos gondolatai az együttműködésen, tiszteleten alapuló szülésről.

„Kötéltáncolok, mázsás súlyokkal a kezemben” – a fogyatékos gyereket nevelő szülők nagy része kiég

WMN Life – 2024. május 18. – TD

A súlyos fogyatékossággal élő gyereket nevelő szülőknek időnként beletörik a bicskájuk az ellátórendszer anomáliáiba, de a mentális egészségükkel, a pszichés jóllétükkel már végképp senki nem foglalkozik kapacitás híján. Így lehetséges az, hogy sok szülő sok éve nem jutott el nemhogy pszichológushoz, de még csak egy baráti összejövetelre sem. És ennek technikai és anyagi korlátai egyaránt vannak – a 19-20 éves kort betöltő, fogyatékossággal élő embereket nevelő családok 70 százaléka létminimum alatt él.

Csodálhatjuk-e valami szépségét, ha közben kárt okozunk benne? – Csonka Vera képzőművész kiállítását ajánljuk

WMN Life – 2024. május 11. – TD

Csonka Vera képzőművész olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy megférhet-e egymás mellett a technológia és a természet.

< 1 2 3 4 5 6 7 >