WMN Suli
WMN Suli

A szülői munkaközösség, akár a foci: kevesen csinálják, de a pálya széléről mindenki beleszól

WMN Suli – 2023.09.25. – ZKB

A szülői munkaközösség elsődleges feladata a szülők és az intézmény, illetve a szülők és a pedagógusok közötti kommunikáció megkönnyítése, valamint a gyermekek jogainak érdekképviselete. Elvileg. Az szmk-s szülői lét azonban nemcsak az oktatási rendszer hatalmas hibáira mutat rá, hanem az általános hozzáállásra is, hogy aki nem akarja csinálni, az tudja a legjobban, hogyan kéne.

Sírva hagyod ott a gyereked a bölcsiben, oviban? – tarts ki, előbb-utóbb be fog szokni!

WMN Suli – 2023.09.21. – SzAE

Hogyan lesz a krokodilkönnyes, lábunkba kapaszkodó gyerekből lelkes óvodás? Anna Eszter két nehezen beszokó gyerekkel élte át a folyamatot, és elmondja, nekik mi segített.

Ez a gyerek őstehetség! – Szakember mondja el, mikor és hogyan érdemes belekezdeni a fejlesztésbe

WMN Suli – 2023.09.17. – TF

Mindenkinek, aki épp különórákat tervez választani az óvodás, kisiskolás gyerekének.

„A középiskolás gyerekemnek 5 órája volt a múlt héten. Nem naponta, összesen”

WMN Suli – 2023.09.13. – TF

A szakkör kifogyott, napközis tanár meg nem is volt – kezdhetnénk a klasszikus idézet kifacsarásával a beszámolót a jelenlegi iskolai helyzetről, ha viccelni szeretnénk azzal, ami nehéz. De ez sajnos kicsit sem vicces. Pedig a státusztörvény okozta esetleges (?) fennakadások és felmondások egy része még csak ezután jön.

Pásztory Dóra: Nem lehet néhány olimpiai bajnokra építeni a teljes sportstratégiát!

WMN Suli – 2023.09.13. – PD

Mit sportol egy olimpiai bajnok kisiskolás gyereke? És mit gondol az egyesületi sportolásról az, aki egykori sportolóként és szakemberként is ismeri az élsportra nevelés rendszerét?

WMN-kvíz: végre kiderül, milyen iskolatáska vagy!

WMN Suli – 2023.09.07. – DD

Ha rákerestek az értelmező szótárban a hiánypótló szóra, ez a kvíz lesz az illusztráció, de inkább kattintsatok itt és most, és tudjátok meg, ti milyen iskolatáskák vagytok:

Iskolakezdés anafilaxiás allergiával: a közösség együttműködése elengedhetetlen

WMN Suli – 2023.09.07. – SzHA

Anafilaxiás allergiával élő gyerekek szülei mesélnek arról, hogyan készültek fel ők a tanévre, milyen óvintézkedéseket tehetnek az intézmények, és miben segíthetnek az osztálytársak hozzátartozói.

Szülői munkaközösség: lehetőségek kontra rémálom

WMN Suli – 2023.09.04. – ZKB

Közelednek az első szülői értekezletek, és a kínos kérdés: ki lesz tagja az szmk-nak? Mit jelent valójában ez a feladatkör a – sokszor gonosz – sztereotípiákon túl? Z. Kocsis Blanka olyan szülőket kérdezett, akik vállalták a feladatot. Helyettünk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >