WMN PWR
WMN PWR

„Ma már egy egész életet le lehet úgy élni, hogy föl se nézünk a monitorról” – interjú Rimay Zoé programozóval

WMN PWR – 2023.06.03. – KAd

Szükség lesz-e programozókra a mesterséges intelligencia korában? Hogyan használja a közösségi oldalakat egy fiatal szakember? Miért tanít a szakmai mentorálás mellett önvédelmet is lányoknak? Ismerjétek meg Rimay Zoét!

Befektetés: miből? Hová? Hogyan? Meddig?

WMN PWR – 2023.06.02. – WMN

Az infláció hónapról hónapra harapdálja a pénzünket. Főleg azt, amit otthon tartunk a párnacihában vagy parkoltatunk a bankszámlán (már akinek nem fogy el az utolsó fillérje is fizetésig). Befektetésekről, megtakarításokról, nyugdíjesélyekről kérdeztétek Kun-Welsz Edit portfóliókezelőt – ő pedig válaszolt:

Kun-Welsz Edit: „Egyszerűen csak szerettem számolni, és nem értettem, hogy ezzel mi a baj”

WMN PWR – 2023.05.23. – DTK

A Tőzsdecápákban és A Wall Street farkasában feltűrt ingujjban kiabáló férfiak, na meg a társadalmi és családi közegünk olyan erős sztereotípiákat masszíroznak belénk, hogy sok lány ezért nem meri (vagy akarja) a pénzügyi szakma befektetési területeit választani. Most bemutatunk egyet, aki szembement ezzel. D. Tóth Kriszta beszélgetett Kun-Welsz Edittel, olvassátok el, érdemes:

„Amikor az ember otthon sem elég, akkor hogyan szeresse önmagát?” – Interjú dr. Fekete Andrea orvos-kutatóval

WMN PWR – 2023.05.02. – KAd

Tabuk nélküli, megrendítően őszinte interjú egy fantasztikusan sikeres magyar kutatóval:

„Mivel senki más nem találta fel a mosogatógépet, kénytelen voltam én feltalálni”

WMN PWR – 2023.03.08. – KAd

Egy nő, akiben senki sem hitt. Aztán bebizonyította, hogy érdemes lett volna:

„Gyerekkorunktól belénk nevelik, hogy nőként nem érthetünk mindenhez. Pedig ez nem igaz” – Interjú Balázsi Katalin kutatóval

WMN PWR – 2023.02.11. – FR

Ma van a nők és lányok a tudományban világnap, ez alkalomból idézzük fel a dr. Balázsi Katalin anyagtudós-kutatóval készült interjúnkat. Ismerjétek meg elképesztő, példaértékű munkáját, és a nemi megkülönböztetés elleni küzdelmét:

„Mióta megvan a kislányom, megtanultam nyolc óra alatt tizenkettőt dolgozni”

WMN PWR – 2022.12.17. – FR

Juhászné Csapó Edit hazánkban úttörőnek számító kutatáson dolgozik a csapatával: azon vannak, hogy segítsék a melanoma korai felismerését. A kutatónő lenyűgöző pályát tudhat magáénak annak ellenére, hogy sok esetben ellenszélben kellett haladnia.

A divattervező, aki lebeszéli a vevőit a ruháiról – Találkozás Szabó Gabival, a Zagabo alapítójával

WMN PWR – 2022.12.11. – INK

Miért van az, hogy a konfekciós ruhadarabok szinte senkire sem passzolnak? Milyen szempontok vezéreljenek bennünket, ha valóban nekünk való ruhákat szeretnénk viselni, és a környezetvédelem is fontos számunkra? Ezekről a témákról beszélgetett többek közt szerzőnk Szabó Gabi divattervezővel, aki érdekes módon egyáltalán nem követi figyelemmel az aktuális trendeket.

< 1 2 3 4 5 >