Holnap
Holnap

Életveszélyben a magyar erdő – A szárazság, a tarvágás engedélyezése és a gondatlan kirándulók halálos kombinációt jelentenek

Holnap – 2022.08.14. – SzAE

Az élővilágot súlyosan veszélyezteti, a természetes esővíz-elvezetést megnehezíti, az erdőtüzeket gyakoribbá teszi… beláthatatlan következményekkel jár a klímaváltozás és a gondatlan kirándulók miatt amúgy is szenvedő magyar erdőkre a tarvágást lehetővé tevő új rendelet. Szabó Anna Eszter a WWF erdő programvezetőjét kérdezte. „Az itt található erdőket évtizedek óta védi a természetvédelmi és erdőtörvény egyaránt, ám a korlátozások közül sokat drasztikusan visszavág a most megjelent rendelet. Tarvágás végezhető mostantól a magas természetességű, védelmi és közjóléti rendeltetésű állami erdőkben is, amelyek az élővilág és a tájkép szempontjából is a legértékesebbek. A tarra vágott területek arányának növekedése nemcsak az élővilág szempontjából káros, de a klímaváltozás hatásait erősíti” – mondja Gálhidy László, a WWF erdő programvezetője. Nagyon fontos gondolatok az erdők jelentőségéről, védelméről és arról, hogyan kell természetbarát módon kirándulni.

Lehűt, felmelegít, erőt ad és az életet jelenti: mi az? – 5 + 1 ok, amiért imádjuk a vizet

Holnap – 2022.08.03. – SzAE

„Elázni az esőben – abban esendőség van, megadás és hála. Főleg egy ilyen nyáron, mint az idei, amikor már a Facebook-csoportokban (kínjukban) esőtáncot szerveznek az emberek (tényleg!), hogy ne pusztuljon ki minden veteményes, és ne égjen ki mindenhol a fű” – Szabó Anna Eszter igazi vízimádó, és reméli, ezzel nincs egyedül. Már csak azért is, mert ezen lassan tényleg az életünk múlhat.

„A remény cselekvésre sarkall. Márpedig ha nem cselekszünk, nekünk annyi” – Interjú Jane Goodall-lal

Holnap – 2022.07.25. – SzAE

Ugye nem kell ajánlót írnunk ahhoz, hogy elolvassátok Szabó Anna Eszter interjúját a legendás Jane Goodall-lal?

Porzik az erdő, szikkadt a föld, kutak, folyómedrek, tavak hűlt helyét találjuk – A Szárazság Magyarországon című dokumentumfilmet ajánljuk

Holnap – 2022.07.17. – FR

A vizeink körülbelül 30-50 százaléka érintett már – aki tehát azt hiszi, a klímaváltozás hatásai számunkra még egy távoli jövő rémképei, nagyon is téved. Mit tehetünk? Ezt járja körül egy nagyon fontos dokumentumfilm, nézzétek meg!

Kitenni a véleményedet büszkén az „ablakba” – A támogató divat nagyon menő lett

Holnap – 2022.05.14. – INK

Adományozni úgy is lehet, hogy cserébe mi is kapunk valamit, például egy menő ruhadarabot, kiegészítőt, sőt, egy közösséghez tartozás élményét is.

A vízzel együtt ezeket is megiszod! – Így óvhatod meg magadat a káros anyagoktól

Holnap – 2022.05.10. – NRO

Biztos, hogy pontosan tudod, mi van egy pohár „tiszta” vízben?

Eper a háztetőről, paradicsom a parkból – A közösségi kerteké, a városi farmereké és növénytermesztésé a jövő

Holnap – 2022.05.02. – PZs

Előrejelzések szerint 2050-re a világ lakosainak több mint kétharmada városlakó lesz – de akkor ki fog gazdálkodni? És hol?

„Anyádért nem vagy vegán?!” – Ezért nem jó az, ha az ökosznobéria elszabadul

Holnap – 2022.04.25. – SzAE

Vannak, akik szerint David Attenborough SEM igazi környezetvédő, sőt, inkább kártékony. Bizony.

< 1 2 3 4 5 6 7 >