Pichler Zsófi

Pichler Zsófi közgazdász mesterszakos hallgató, a WMN csapatában marketingasszisztensként és szerzőként is tevékenykedik. Lelkesedését több területen is kamatoztathatja, legyen szó hírlevélkészítésről, podcastról, social mediáról, online marketingről vagy a WMN rendezvényeinek háttérmunkálatairól. Szeret egyszerre több helyen lenni, és a laptopján mindig legalább tíz fül van megnyitva párhuzamosan futó feladatokkal. Ugyanolyan szívesen foglalkozik generációjának csetlés-botlásaival, mint történelemmel, fenntartható építészettel vagy utazással, de ha úgy hozza az élet, a tapírok vagy a tészták világában is elmerül. Egykor detektív akart lenni, úgyhogy nagyon élvezi, amikor írás közben nyomok után kutathat, amiből aztán összeáll a teljes kép, kirajzolódik egy történet, legyen az akármilyen komoly vagy komolytalan. De legjobban azt szereti, amikor az írásain keresztül nála sokkal fontosabb mondandójú embereket ismerhet meg a világ.

Pichler Zsófi cikkei

Összesen: 95 db cikk

A nap, amely 250 ezer afroamerikai felszabadulását hozta Texasban, sokáig kimaradt a tananyagból – A Juneteenth története

Kult – 2023. június 19. – PZs

2021-től az Egyesült Államokban nem egy, hanem két alkalommal is ünneplik az amerikai függetlenséget, az egyiket ma. Bár a Juneteenth ünnepét az elmúlt pár év hozta be a nemzetközi köztudatba, valójában 160 éves múltra tekint vissza. De mire emlékeznek ma pontosan?

„A szabad életért sok mindenről le kell mondani” – így élnek valójában a digitális nomádok

WMN Life – 2023. június 15. – PZs

Világszerte 35 milliónál is többen élik a digitális nomádok életét – számuk pedig évről évre nő. De mi rejlik valójában a sokak által irigyelt életforma mögött, és milyen hatása van azoknak a helyieknek az életére, akik a nomádok által népszerűnek tartott úti célokon élnek?

„Ha csillog a lakás, gyanús, hogy más dolgom lett volna” – A szorongás tovább tart, mint maga a feladat, de ez sem tart vissza minket a halogatástól

WMN Life – 2023. június 9. – PZs

Előfordult már, hogy amikor valami határidős dolgod lett volna, inkább rendet raktál, elmentél vásárolni, segítettél bárkinek bármiben csak ne kelljen belekezdeni? A WMN szerzői is fekete öves időhúzók, mutatjuk, mi mindent csinálunk ahelyett, amit épp kellene.

„Mint egy parkolóház hulláknak” – őrült projektek, amelyek majdnem valósággá váltak

Kult – 2023. június 4. – PZs

Mit szólnál, ha jövő héten leeresztenék a Földközi-tengert? Esetleg egy „hullatoronyhoz” a Gellért-hegyen? A történelem telis-tele van elborult tervekkel, amelyek valamikor valakinek mégis jó ötletnek tűntek.

A stresszkezelés és a motiváció érdekli a legjobban a diákokat

WMN Egszsg – 2023. május 20. – PZs

LelkiFröccs névvel indítottak a Debreceni Egyetem pszichológushallgatói egy programot, amelyben a többi egyetemi polgárnak segítenek az életüket érintő fontos kérdéseiben. Win-win helyzet: ők is tesztelhetik a frissen szerzett tudásukat, és mások számára is hasznossá válnak.

< 3 4 5 6 7 8 9 >