Pichler Zsófi

Pichler Zsófi közgazdász mesterszakos hallgató, a WMN csapatában marketingasszisztensként és szerzőként is tevékenykedik. Lelkesedését több területen is kamatoztathatja, legyen szó hírlevélkészítésről, podcastról, social mediáról, online marketingről vagy a WMN rendezvényeinek háttérmunkálatairól. Szeret egyszerre több helyen lenni, és a laptopján mindig legalább tíz fül van megnyitva párhuzamosan futó feladatokkal. Ugyanolyan szívesen foglalkozik generációjának csetlés-botlásaival, mint történelemmel, fenntartható építészettel vagy utazással, de ha úgy hozza az élet, a tapírok vagy a tészták világában is elmerül. Egykor detektív akart lenni, úgyhogy nagyon élvezi, amikor írás közben nyomok után kutathat, amiből aztán összeáll a teljes kép, kirajzolódik egy történet, legyen az akármilyen komoly vagy komolytalan. De legjobban azt szereti, amikor az írásain keresztül nála sokkal fontosabb mondandójú embereket ismerhet meg a világ.

Pichler Zsófi cikkei

Összesen: 95 db cikk

Állatok, amik ha nem lennének, ki kéne őket találni

WMN Zizi – 2023. július 24. – PZs

Denevérürüléket evő zsiráfrokon, tizennégyszer átnevezett teknős, párosodás közben a párját az égbe juttató hangya, szevasztok!

Őrült tudósok fantáziája, vagy megoldás a klímaváltozásra? – Ma van a World Jump Day

Holnap – 2023. július 20. – PZs

A filmekben egyszerűnek tűnik: a főgonosz (vagy a főhős) egy nagy lézerrel, esetleg néhány rakétával odébb mozgatja a földet, esetleg a holdat, valóra váltva ördögi terveit, vagy megmentve az emberiséget a klímakatasztrófától. De hogy nézne ki ez a valóságban? Utánajártunk, milyenek is a gyakorlatban a tudomány legvadabb elképzelései.

„Drága uram, ne mondja nekem, hogy még soha nem evett egyetlen falatot egyetlen rokonából sem!”

Kult – 2023. július 6. – PZs

Ki gondolta volna, hogy mindennapos közéleti csatározásaink akár egy kiskertben is játszódhatnának, és attól cseppet sem lennének kevésbé relevánsak. Szécsi Noémi könyvét ajánljuk.

Hatezer láthatatlan gyilkos a polcon – a világ legrégebbi baktériumkönyvtára az orvostudomány szolgálatában

WMN Egszsg – 2023. június 26. – PZs

Világháborús betegségek és modern kórok baktériumai is megtalálhatók a világ legrégebbi baktériumkönyvtárában, amely száz éve szolgálja a tudományt.

Antoni Gaudí: A természetnél semmi sem tökéletesebb

Kult – 2023. június 25. – PZs

Tudj meg többet a 171 évvel ezelőtt született fantasztikus építészről, Gaudíról, akiről egy ideig a tanárai sem tudták eldönteni, zseni-e vagy őrült.

< 2 3 4 5 6 7 8 >