Pichler Zsófi

Pichler Zsófi közgazdász mesterszakos hallgató, a WMN csapatában marketingasszisztensként és szerzőként is tevékenykedik. Lelkesedését több területen is kamatoztathatja, legyen szó hírlevélkészítésről, podcastról, social mediáról, online marketingről vagy a WMN rendezvényeinek háttérmunkálatairól. Szeret egyszerre több helyen lenni, és a laptopján mindig legalább tíz fül van megnyitva párhuzamosan futó feladatokkal. Ugyanolyan szívesen foglalkozik generációjának csetlés-botlásaival, mint történelemmel, fenntartható építészettel vagy utazással, de ha úgy hozza az élet, a tapírok vagy a tészták világában is elmerül. Egykor detektív akart lenni, úgyhogy nagyon élvezi, amikor írás közben nyomok után kutathat, amiből aztán összeáll a teljes kép, kirajzolódik egy történet, legyen az akármilyen komoly vagy komolytalan. De legjobban azt szereti, amikor az írásain keresztül nála sokkal fontosabb mondandójú embereket ismerhet meg a világ.

Pichler Zsófi cikkei

Összesen: 95 db cikk

Tudjuk, hogy ki mit tud rólunk? – Tartsuk biztonságban az adatainkat a neten is

Júzer – 2023. november 12. – PZs

Te vajon mindent megteszel az adataid védelméért? Lehet, hogy már nem dőlsz be a csaló SMS-eknek és e-maileknek, amikben gyanús linkekre kell kattintani, de van még mire figyelni.

Környezetvédelem az egyetemeken – egyre több képzés segít, hogy a hivatásod a szakmád is lehessen

Holnap – 2023. november 7. – PZs

Sokan gondolhatják, hogy környezetvédelemmel foglalkozni csak személyes misszióból, a szabadidőben érdemes, legfeljebb kutatók dolgozhatnak azért a munkájukban is, hogy zöldebbek legyenek a mindennapok. Pedig már itthon is egyre több szakterületen képeznek fenntarthatósági szakembereket, akik saját területükön tudnak tenni mindannyiunkért.

Tegyük mesélhetővé a családunk történeteit, akár jók, akár rosszak!

WMN Life – 2023. október 22. – PZs

Miért fontosak a családi történetek? Hogyan igazodjunk el a millió tanács között? És hogyan lehetünk „elég jó” szülők? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Hello Szülő Roadshow első állomásán.

A legkeserűbb „mindig szeretni foglak” – Egy német családanya és egy üldözött zsidó nő története

Kult – 2023. október 15. – PZs

Egy német családanya, aki négy gyereke miatt kitüntetést kapott az „árja faj fenntartásáért”. Egy zsidó nő, aki inkognitóban egy náci lapnál dolgozott. És a kettejük között szövődő váratlan szerelem.

Sokáig úgy vélték: a női biciklizés leszbikussághoz, prostitúcióhoz, házasságtöréshez vezethet

Kult – 2023. október 10. – PZs

A XIX. század végén a biciklizés elterjedése nagy előrelépés volt a nők szabadsága felé. Ez azonban sokaknak nem tetszett: szakemberek és laikusok rengeteg hamis indokkal próbálták lebeszélni a nőket a kerékpározásról.

< 1 2 3 4 5 6 7 >