Mezei M. Katalin cikkei

Összesen: 93 db cikk

Lefokozott szentek, megkérdőjelezhető stigmák, jelenés helyett epilepszia – Nem minden csoda, ami annak tűnik

Kult – 2021. június 8. – MMK

Teológushallgatóként sokszor elgondolkodtattak a szentek körüli megfoghatatlan történések. Utánaolvasva kiderült, hogy létezhet rájuk racionális magyarázat – ami azonban semmi esetre sem megkérdőjelezhetetlen. Már csak azért sem, mert – és ebben számos vallás egyetért – a transzcendentális eleve nem érthető meg teljes mértékben anyagi képességekkel, eszközökkel, módszerekkel. Ettől függetlenül érdemes megismerni a „másik oldalt” is.

„A választ, testvér, azt fújja már a szél” – Ma 80 éves Bob Dylan

Kult – 2021. május 24. – MMK

Az egyetlen Nobel-díjas rockzenész egyszerre megmondóember, békeharcos és próféta.

„Azt hittem, meg tudom csinálni” – Ma lenne 57 éves Albert Györgyi

Kult – 2021. május 9. – MMK

Nagy magasságok, hatalmas mélységek, és tragikusan korai vég…

„Nem azt kell nézni, hogy kinek mije nincs, hanem abból kell kihozni a legtöbbet, amije van” – Miben segít a Rehabportál?

WMN Ügy – 2021. április 20. – MMK

Végh Miklós azt mondja, bizonyos szempontból nemcsak azok tekinthetők megváltozott munkaképességűnek, akiknek erről „papírjuk van”, hanem például az idősebb korosztályhoz tartozók, a beteg szülőket gondozók vagy a munka világába visszatérést tervező kisgyerekes édesanyák is. Sőt, akár egy súlyosabb fokú laktózintoleranciával küszködő ember is lehet megváltozott munkaképességű, hiszen számára nem mindegy, hogy tud-e a munkahelye közelében ebédet venni, vagy minden este csomagolnia kell a következő munkanapra. Közös ügyünk tehát a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, cikkünk szereplője ennek szolgálatának szenteli az életét.

Furcsa, bonyolult és alig beszélik – Miért jó mégis szanszkritul tanulni?

WMN Life – 2021. április 3. – MMK

Mi értelme van egy holt nyelv tanulásának azon kívül, hogy a macskáidat garantáltan jól elszórakoztatod vele? Kiderül Mezei M. Katalin írásából.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség