Holnap
Holnap

Mesebeli szalmaházba költözni igenis lehetséges (és érdemes is)!

Holnap – 2023.03.27. – INK

Környezetkímélő, kényelmes, szép és nem fújja el a farkas: mi az? Szalmabálaház: a jövő (és jelen) építészetének egyik nagy lehetősége.

Viszlát, síszezon? – Az Alpokban eltűnő hó és jég hatása Magyarországra is begyűrűzik

Holnap – 2023.03.11. – PZs

Nyolc gondolat arról, milyen súlyos problémákra utal az egyre rövidülő síszezon, és ki mit tesz azért, hogy megőrizze a nagy kincset: a havat.

Nem csak minket vernek át a ruhacímkék – Sokszor a gyártók sem tudják, miből vannak a termékeik

Holnap – 2023.02.27. – PZs

Bár az úgynevezett greenwashingban vastagon érintettek a ruhacégek, sokszor előfordul, hogy még őket is átverik – állítja a BBC cikke. Ezzel pedig mindannyian rosszul járunk.

„Dühös vagyok, ez ad nekem erőt” – Selina Leem, egy kis ország nagy klímaharcosa

Holnap – 2022.11.23. – PZs

Képzeld el, hogy a gyerekkorod úgy telik, hogy az óceán vize olykor átcsap az egész településen, ahol élsz, elárasztva mindent sós vízzel, szeméttel és törmelékkel.

„A változásért nem a déd- vagy az ükunokáink jövője miatt kell tennünk, hanem a sajátunkért” – Ilyen volt az idei TEDxMETU

Holnap – 2022.11.15. – PZs

Míg nekünk itt, Magyarországon még „csak” nagyon melegünk van, addig mások otthonát a világ különböző pontjain elborítja a szemét, megint másoké pedig víz alá kerül. Sokszor nagyon kicsinek és jelentéktelennek érezhetjük magunkat, ha a környezetvédelem ügyének megoldásáról van szó, pedig egyéni és társadalmi szinten is bőven van tennivalónk. De hol kezdjük? Többek közt erre keresték a választ az idei TEDx-en, amelynek központi témája a fenntarthatóság volt.

A hőmérséklet emelkedése egyre több ember halálát fogja okozni – Megnéztük a Klímaváltozás Magyarországon sorozat hőhullámokról szóló új epizódját

Holnap – 2022.10.21. – FR

Magyarországon csak idén júliusban 4,5 százalékkal többen haltak meg hőhullámok miatt az átlagosnál. Európában ez a szám 53 ezerrel több halálesetet jelent a 2016 és 2019 között mért átlaghoz képest. És hogy ez mit jelent? Többek közt azt, hogy a klímaváltozás hatásai felett már nem hunyhatunk szemet.

Egymillió növény- és állatfajt fenyeget kihalás, hárommilliárd ember pedig minőségileg éhezik – A WWF drámai Élő Bolygó Jelentését szemléztük

Holnap – 2022.10.15. – KAd

„Nem védhetünk meg mindent, amit szeretnénk, de annál sokkal többet tehetünk, mintsem hogy üljünk ölbe tett kézzel.”

Magunkon kezdjük a változást: elindítjuk a WMN ökokihívását – Szabó Anna Eszter kizöldít minket!

Holnap – 2022.10.13. – SzAE

Anna Eszter nagy kalandra vállalkozik: elhatározta, hogy „kizöldíti” a WMN szerkesztőségét, megkeresi azokat a pontokat az életünkben, ahol ténylegesen csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat. Otthon, egyedileg, és az irodában közösen is. Lesz dolga.

< 1 2 3 4 5 6 7 >