WMN Suli
WMN Suli

A sport nem megy a tanulás rovására, épp ellenkezőleg

WMN Suli – 2023.08.23. – TF

A „jó tanuló jó sportoló” valójában ok-okozati összefüggésben van egymással több kutatás és szakember szerint.

Mi lesz velünk az új tanévben? – múlnak a napok, nő a feszültség

WMN Suli – 2023.08.21. – GySz

Amikor a pár hónapja érettségizett gyerek anyja megkönnyebbül, hogy a gyerekkel együtt ő is maga mögött hagyta a közoktatás rendszerét. De fél szeme még az iskolán… Bónusz: a szülő gyerekjogi szakember.

Kötelező olvasmányok: szükséges rosszak vagy az olvasóvá nevelés zálogai? (Egyik sem.)

WMN Suli – 2023.08.20. – TF

Aki(nek a gyereke) több kötelező olvasmányt is kapott a nyári szünetre, és még neki sem állt az olvasásnak, az csúszásban van – csak szólunk. De vajon van-e létjogosultsága ennek a kötelezőolvasmány-listának egyáltalán – különösen nyáron? Tóth Flóra szakértőkkel konzultált a témában:

Gyerekszáj: „A rossz emberek a pokolra jutnak, a jók meg a mennyezetre”

WMN Suli – 2023.08.19. – TF

„Már nem vagyok többé a Léna testvére. Szakítottam.” „Nem akarok mogat fosni!” „Anya, ha nincs itthon apa, akkor ki a férjed?” És van még ott, ahonnan ezek jöttek.

Növekvő tanszerárak, stagnáló támogatás: ennyibe kerül idén a tanévkezdés

WMN Suli – 2023.08.18. – MZS

Nagyon megterheli az idei tanévkezdés a családok többségét. Mózes Zsófi annak járt utána, mennyibe is kerül idén a tanszerek beszerzése:

Kedves Leendő Elsős Szülő! Nyugodj le a …-ba! (akkor is, ha ez lehetetlen)

WMN Suli – 2023.08.14. – TF

Miért stresszeljük agyon magunkat szülőként az iskolakezdésen, és járjuk megszállottan az írószerboltokat? – kérdi Tóth Flóra, aki maga is átesett ezen a folyamaton.

Friss kutatás: négyből három kamasz lány nagyon erősen szorong a tanévkezdéstől – mit lehet ezzel kezdeni?

WMN Suli – 2023.08.09. – TD

A szorongás nagyon sokszor pszichoszomatikus tüneteken keresztül, például gyomorfájásként vagy hasmenésként jelentkezik – ezekre is fontos odafigyelni. És további négy gyakorlati tanács a cikkben:

„Ügyetlen”? „Kétballábas”? „Lomha”? – A tornaórák és edzések kudarcélményei egy életre elvehetik a gyerek kedvét a sporttól

WMN Suli – 2023.08.08. – SzHA

A teljesítménykényszer, az örökös versenyeztetés, ne adj’ isten a gyakori beszólások életre szóló kudarcélményt okozhatnak a nem klasszikusan sportos gyerekeknek. Mit tehet az ember szülőként, hogy mégse utálja meg a testmozgást?

< 2 3 4 5 6 7 8 >