WMN Suli
WMN Suli

„Ne akarjunk tanítani a gyerekeknek semmit, hanem hagyjuk, hogy tanuljanak” – Interjú dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológussal

WMN Suli – 2021.09.02. – BG

Miért nem fejlődik az oktatás? Mi a baj a pedagógusképzéssel? Mi a legfontosabb egy elsős gyereknek az új környezetben? Olvassátok el dr. Gyarmathy Éva véleményét e kérdésekben:

Orosz rulett az iskolákban: négy kamaszból csak egy kezdi oltottan a tanévet

WMN Suli – 2021.09.01. – KAd

Szakértőnk elmagyarázza, miért gond az, hogy a 12–18 év közötti diákoknak csak egynegyede kapta meg a védőoltást, és mit kellene tenni gyerekeink védelmében.

Felismered a kötelező olvasmányokat az első mondatukról? – WMN-kvíz

WMN Suli – 2021.08.31. – DD

Vajon melyik kötelező olvasmány kezdődik így: „Ki az?” – Na, jó, ennél azért könnyebb az alábbi kvíz. Te hányat ismertél fel?

Kedves Leendő Elsős Szülő! Nyugodj le a …-ba! (akkor is, ha ez lehetetlen)

WMN Suli – 2021.08.27. – TF

Miért stresszeljük agyon magunkat szülőként az iskolakezdésen, és járjuk megszállottan az írószerboltokat? Tóth Flóra tavaly átment ugyanezen, de azóta egy évvel bölcsebb (?) vagy legalábbis öregebb lett, és megírta, hogyan látja most az elsős iskolakezdés aggodalmait.

Balatoni József: A mese és a valóság találkozása tanévkezdés előtt

WMN Suli – 2021.08.26. – BJ

„Imádkozni kell azért, hogy ne omoljon össze tanév közben az egész, mint egy kártyavár, mert ez az idő már vészesen közeleg, a harang egyre hangosabban kong, csak pont azok nem akarják meghallani, akik tehetnének ellene.”

Az oktatás: fegyver. Kérdés, mire használjuk – Már nem elég úgy iskolázni a gyerekeket, mint „a mi időnkben”

WMN Suli – 2021.08.23. – MZS

A túlélés a tét. Túlzás nélkül. Vajon hogyan kellene oktatni a gyerekeinket a XXI. század szélsőséges világában? Erre keresi a választ szakértő szerzőnk.

Gyerekek, szülők, tanárok: mindannyian megugrottuk az elmúlt évet! – Ilyen az évzáró egy Waldorf-iskolában

WMN Suli – 2021.06.23. – SzAE

Kolléganőnk gyermeke Waldorf-iskolába jár, és a Szent Iván-éj ünnepének apropóján elmeséli, hogyan vált a tűzugrás a sok szempontból különleges évzáró részévé náluk.

„A gyerekeink által majdan választható szakmák fele ma még nem is létezik!” – Beszélgetés a jelen és a jövő egyetemeiről dr. Tóth Ágnessel, a Metropolitan vezetőjével

WMN Suli – 2021.02.08. – KAd

Február 15-éig kell eldönteniük a diákoknak, hogy melyik felsőoktatási intézménybe felvételiznek. Sokan bizonytalanok, hova érdemes próbálkozni, egyáltalán jó ötlet-e mostanában egyetemet, főiskolát kezdeni, és ha igen, hogyan lőjék be az irányt, amely egy sikeres élethez vezethet. A továbbtanulással kapcsolatos legfontosabb kérdéseket vettük végig szakértőnkkel, a METU vezetőjével.

< 2 3 4 5 6 7 8 >