WMN Suli
WMN Suli

„A gyerekekkel kell együtt élni, nem a kockázattal” – Így készül egy iskolaigazgató a tanévre

WMN Suli – 2020.09.01. – KöÁ

„A tanárok azzal tudnak a legjobban segíteni ebben a helyzetben, ha minden erejükkel ott tartják a fókuszt, ahol annak lennie kell: a gyermekek fejlődésén. Ez ugyanis az egyetlen, amiért érdemes tanárnak lenni.”

„Amíg a tananyag és a tanterv az isten, és nem a gyerek számít, így is lesz” – Exkluzív interjú Honti Máriával, Vekerdy Tamás feleségével

WMN Suli – 2020.09.01. – BG

Nagyinterjú Honti Mária gyermekpszichológussal, Vekerdy Tamás özvegyével. „Tamás is szerette idézni, hogy sokan, akik később nagy karriert csináltak, rossz tanulók voltak. Kimaradtak, abbahagyták, megbuktak, kirúgták őket, de nem ezen múlik, ezt kéne valahogy a szülőknek bevésni, hogy nem múlik az általános iskola harmadikos osztályának matekjegyén semmi.”

Nem elég a szeretet, tisztelni is kell a gyermeket! – Montessori, a csodálatos elme, aki miatt az egész világnak újra kellett gondolni a nevelési elveit

WMN Suli – 2020.08.31. – KAd

Mert nő volt, nem engedték, hogy orvosi egyetemre járjon. De nem törődött bele az elutasításba, és alig húsz évvel később ismerték a nevét az egész világon. Mi sem feledjük.

„Még megírom ezt az e-mailt, és jövök!” – A gyerek a digitális korban is téged másol

WMN Suli – 2020.08.30. – MK

Szülők meséltek családjuk digitális „házirendjéről”, és egy szakértőt is megkérdeztünk e nagyon izgalmas és cseppet sem egyszerű témakörben.

Mi a fene az a postairón?! – Egy kezdő iskolás anyuka Google-keresései a napokban

WMN Suli – 2020.08.26. – TF

Elég sok szülő készül rettegéssel vegyes izgalommal az első iskolás napokra, részben a járványügyi para miatt… De az ezekben a napokban eltörpül amellett, hogy mégis hogyan szerzünk be minden szükséges holmit, amikor a feléről azt sem tudjuk, hogy mi az, főleg, hogy hol lehet kapni. Tóth Flóráék is épp ezzel küszködnek.

„Tökéletes eszköz nincs. Kár keresni” – Szakértő tippek, ha laptopot vagy tabletet vennél sulikezdésre (vagy magadnak)

WMN Suli – 2020.08.25. – WMN

Segítség! Gép kell a gyereknek, és fogalmam sincs, hogy döntsek… Megpróbálunk segíteni néhány tényleg hasznos szemponttal:

Soha nem volt még ennyire bizonytalan a tanévkezdés, de gólyatábor akkor is lesz!

WMN Suli – 2020.08.24. – BJ

Annyi bizonyos, nem lesz szokványos ez a tanév, de Jocó bácsi igyekszik a jó dolgokra összpontosítani.

„Ébresztő, ég az ágy!” – Kollégiumi élmények, amiket nem felejtek el egy életen át

WMN Suli – 2020.08.19. – FR

Neked melyik volt a legemlékezetesebb kollégiumi élményed?

< 1 2 3 >

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast