WMN Suli
WMN Suli

„A tanároknak túl kell lépniük azon, hogy ők a mindentudók”

WMN Suli – 2023.11.17. – TF

Koren Balázs tanárként és négygyerekes apaként is azt gondolja, teljesen oké, ha valamihez a diák jobban ért, a tudásmegosztás fontos előrelépés lenne a jelenlegi oktatási rendszerben is. Oda-vissza kellene tanulni egymástól.

„Minden szakma értékes, ha a megfelelő ember dolgozik benne” – Mikor és hogyan válunk alkalmassá a pályaválasztásra?

WMN Suli – 2023.11.10. – SzHA

Miért beszéljünk inkább pályaorientációról kiskamaszkorban, hogyan tudatosítsuk saját szülői szorongásaink hatásait, milyen támpontokat nyújthatunk a döntés előtt álló gyerekeknek és fiatal felnőtteknek? Szakértők segítenek eligazodni a kérdések útvesztőjében.

Még mindig igaz, hogy a tanító személye a döntő? – kérdések, amiket fel kell tenni iskolaválasztáskor

WMN Suli – 2023.11.08. – KK

A jövő ősszel iskolába készülő gyerekek szülei már biztosan elkezdtek gondolkozni, hogy milyen intézményt válasszanak, Kőrizs Kata pedig szülők és szakértők segítségével gyűjtötte össze azokat a kérdéseket, amiket fel kell tenni az iskolának, a tanárnak és saját magunknak a jó döntés érdekében.

Pedagógushiány: beszéljünk a szülői felelősségekről és lehetőségekről!

WMN Suli – 2023.09.30. – TF

Ha szülőként „jelentem” a gyerekem iskolájában tapasztalt problémákat, őt keverem bajba? Ha segítek az iskolának javítani a nehéz anyagi és személyi helyzeten, akkor fenntartom a rossz rendszert? Releváns kérdések és válaszok a jelenlegi közoktatási problémák kapcsán.

Most akkor kell az „egészséges igazolás”, vagy sem? – újabb felesleges adminisztrációs tortúra a szülők számára

WMN Suli – 2023.09.29. – TF

Tényleg kötelező „egészséges igazolást” vinni a gyerekeknek, ha betegség után visszatérnek az intézménybe? Szülői és gyermekorvosi tapasztalatok a jelenlegi rendszerről.

Lőgyakorlat, redőnyös tolltartó, iskolaköpeny – Ilyen volt az iskolás élet a hetvenes-nyolcvanas években

WMN Suli – 2023.09.28. – MLM

Szerzőnk arról mesél az unokájának (és nekünk), milyen volt iskolásnak lenni ötven évvel ezelőtt: mit jelentett például az, hogy vigyázzban ülni, mit kellett előadni az orosz katonáknak, milyenek voltak a nyári táborok, és mi volt a rettegett körmös…

A szülői munkaközösség, akár a foci: kevesen csinálják, de a pálya széléről mindenki beleszól

WMN Suli – 2023.09.25. – ZKB

A szülői munkaközösség elsődleges feladata a szülők és az intézmény, illetve a szülők és a pedagógusok közötti kommunikáció megkönnyítése, valamint a gyermekek jogainak érdekképviselete. Elvileg. Az szmk-s szülői lét azonban nemcsak az oktatási rendszer hatalmas hibáira mutat rá, hanem az általános hozzáállásra is, hogy aki nem akarja csinálni, az tudja a legjobban, hogyan kéne.

Sírva hagyod ott a gyereked a bölcsiben, oviban? – tarts ki, előbb-utóbb be fog szokni!

WMN Suli – 2023.09.21. – SzAE

Hogyan lesz a krokodilkönnyes, lábunkba kapaszkodó gyerekből lelkes óvodás? Anna Eszter két nehezen beszokó gyerekkel élte át a folyamatot, és elmondja, nekik mi segített.

< 1 2 3 4 5 6 7 >