WMN Suli
WMN Suli

Több kontinensen tanítja a matematikát, magyarul – így az elszármazott gyerekek közösségre lelhetnek

WMN Suli – 2024.05.29. – BSz

Az Egyesült Államokban közel kétmillió magyar vagy magyar származású ember él, az ottani gyerekeknek a magyarságuk pedig ugyanúgy fontos, mint az amerikai identitás. A Csalafinta Matekot eleinte a Covid kényszere hívta életre, ma már azonban 130 jelentkezővel büszkélkedhet a kezdeményezés, amely matektanulásból közösségformáló tényezővé nőtte ki magát.

„Alkalomhoz illő” ruha: Rendben van az, hogy büntetést kap a nadrágos lány, a sportcipős fiú?

WMN Suli – 2024.05.10. – BSz

„Engem azért bosszant fel végtelenül ez a téma, mert megvetetik egyénileg az ünneplőt, majd ha nem elég szép, nem pont olyan, amilyennek lennie kellene, akkor kapod a megkülönböztetést, beírást, rossz jegyet. Az én szüleimet nem érdekelte, hogy megvan-e mindenem, hébe-hóba fizetgettek be ezt-azt, ami miatt számtalanszor ért már atrocitás” – osztotta meg szomorú tapasztalatait egy magyar Reddit-felhasználó.

Iskolai késelés Bőnyben: hogyan jut el idáig egy gyerek? – és mit tehetünk mi, felnőttek a diákok biztonságáért?

WMN Suli – 2024.05.01. – SzHA

Egyre inkább úgy tűnik, az életveszélyes mértékű agresszió beköltözött az iskolák falai közé: sem a gyerekek, sem a szülők, sem pedig a pedagógusok nem érezhetik magukat biztonságban. A vészcsengő eszeveszetten szól; de hogyan lehet megelőzni a hasonló tragédiákat? Hol van a felnőttek felelőssége? Milyen jogi következményekkel számolhat az elkövető? És a legfőbb: mi történik a gyerekek mentális állapotával?

Balatoni József: Bízzunk abban, hogy a gyerek tudja, mit és hogyan csinál

WMN Suli – 2024.04.09. – BJ

Nyakunkon az érettségi, amit az egész négyéves tanulás készített elő ugyan, mégis mindenkit, szülőt, gyereket egyaránt, kizökkent a nyugalmából. Jocó bácsi igyekszik megnyugtatni a kedélyeket, már csak azért is, mert a nyugalom elengedhetetlen feltétele a sikernek.

Jukka Sinnemäki: „A finn oktatás legnagyobb előnye, hogy a tanároknak teljes autonómiájuk van”

WMN Suli – 2024.03.27. – BSz

Ismerjétek meg Jukka Sinnemäkit, a világ egyik legjobb pedagógusát, aki nem fél megmutatni a diákjainak az esendőségét, nem hisz a magolásban, új módszert dolgozott ki a matektanulásra, minden gyereket egyéniségként kezel, és a magyar oktatási rendszerről is kiforrott véleménye van.

Viszlát, leves, helló, svédasztalos menza? – Ezt kapják és kaphatnák ebédre a gyerekek a suliban, ovikban

WMN Suli – 2024.03.13. – SE

Bár bőven van még mit javítani, úgy tűnik, működhet a svédasztalos menza, a jövőben talán kevesebb lesz a maradék, és több a bioalapanyagokból készült ebéd. Legalábbis az iskolák egy részében.

Iskolai öltözködés: kell-e korlátozni a kamaszokat? És ha igen, mi lehet erre megfelelő indok?

WMN Suli – 2024.01.19. – TÉZS

Az iskolai dresszkódokkal az (is) a baj, hogy világszerte nagyobb arányban érintik hátrányosan a lányokat, illetve a kisebbségi csoportok tagjait, míg a fiúk öltözködéséről általában kevesebb szó esik.

Iskolaérett-e a gyerek? Na és a család? – Nem csak azon múlik, készen áll-e az ovis

WMN Suli – 2024.01.15. – WMN

Január 18-ig lehet kérvényezni, hogy a nagycsoportosok maradhassanak még egy évet az oviban. Tóth Zsuzsa gyógypedagógus ad szempontokat a döntéshez.

< 1 2 3 4 5 6 7 >