Szabó Anna Eszter cikkei

Összesen: 286 db cikk

Védjük meg a gyerekeinket! De ki védi meg őket a politikától?

WMN Life – 2022. április 8. – SzAE

„Az én gyerekkoromban a politika nem volt ennyire az arcunkba tolva. A majdnem nyolcéves gyerekem mindent elolvas, ezért kérdez is. Ha valami extra marhaságot hallott a suliban, azt tisztázzuk. A hatéves kisasszony meg viccesen rászólt az ovistársára, hogy: »Balázs, előre menj, ne hátra!«” A politika mindenütt jelen van, ez alól a gyerekeink világa sem kivétel. Hogyan lehet ezt kezelni?

Háború és nemi erőszak – Transzgenerációs traumák törhetnek a felszínre az ukrajnai hírek hatására

WMN Life – 2022. április 7. – SzAE

„Itt vagyok 2022-ben, és olyan emlékek dolgoznak bennem, amik a huszadik század első felében történtek. […] Ki tudja, a világon hány nő cipeli a múlt háborúserőszak-történeteinek lelki sebeit? Hányan hordozzák az ereikben erőszakos fogantatás nyomait?” – Szerzőnk visszatérő rémálmai kemény transzgenerációstrauma-lánchoz kapcsolódnak, amit ő meg akar szakítani.

Az emberiség károsanyag-kibocsátásának negyven százalékát az ingatlanok teszik ki – Évente legalább százezer magyar lakást kellene felújítani

Holnap – 2022. március 31. – SzAE

Elvileg 2050-re teljes karbonsemlegességet kellene elérnie Európának (és benne Magyarországnak). Nagyon nem állunk jól.

Ami nem zöld, annak nincs jövője – Egy előítéletes környezetvédő találkozása egy „felokosított” otthonnal

Júzer – 2022. március 30. – SzAE

Fölösleges rongyrázásnak hallatszik az okosotthon kifejezés? Pedig lehet, hogy a fenntartható jövőnk kulcsát rejti! Csapatunk egyik legzöldebb – és vállaltan előítéletes – tagja utánajárt a témának.

„Mintha tisztítótűzben lennénk” – Születésnapi Hello, WMN! kiégésről, túlélésről és önismeretről (videó)

Hello, WMN! – 2022. március 26. – SzAE

Ilyen volt a Hello, WMN! két év után először közönség előtt, a hetedik születésnapunkon, nőnapon. Aki nem tudott velünk lenni ezen a különleges estén, most pótolhatja az élményt, mert olyan meglepő fordulatok történtek a színpadon, hogy aki ott volt, sosem felejti el ezt a beszélgetést.

< 6 7 8 9 10 11 12 >

WMN közösség