Kádár Andrea cikkei

Összesen: 21 db cikk

Titkok és párkapcsolat – Van-e határa az őszinteségnek?

WMN Life – 2022. november 4. – KÁAA

Mindenben, minden körülmények között őszintének kell lennünk a partnerünkkel? Jó-e, ha tényleg mindent tud rólunk?

Tücsök vagy hangya vagy? – A cél vagy az út a fontos neked?

WMN Life – 2022. március 23. – KÁAA

„A tücsök az élvezetet keresi, a hangya pedig a feladatot. A tücsök mindennek a könnyebb végét szeretné megfogni, a hangyának csak a verejtékes munkával elért teljesítmény ér valamit” – vajon értékesebb-e egyik a másiknál? És megfér a kettő egy emberben? Hidd el, érdemes magadban megvizsgálni – és még szórakoztató is!

Semmilyen becsületes munkát nem kell szégyellni, legyen az fizikai vagy szellemi

WMN Life – 2021. október 25. – KÁAA

A szellemi és a fizikai munka eltérő megítélése egy a sok törésvonal közül, amely táborokra osztja a társadalmat. Az egyik értékesebb lenne, mint a másik? Az előítéletek mindkét irányban hatnak.

„A férfiak sem öregszenek másképp, mint a nők, csak nekik szabad” – Gondolatok a Ki fél az öregasszonyoktól? című könyv kapcsán

WMN Life – 2021. október 14. – KÁAA

„Az öregasszony figurája visszataszító, ártalmas, veszélyes, és innen már csak egy lépés a boszorkányság vádja.” Szerzőnk a XVI. századról beszél e mondatban – vagy nem csak arról? Tényleg csak addig értékes egy nő a társadalom szemében, amíg szép és fiatal, vagy legalábbis annak látszik?

„Sosem irigyeltem a férfiak szerepeit, a nőké sokkal érdekesebb” – Sigourney Weaver 72 éves

Kult – 2021. október 8. – KÁAA

Ma ünnepli a születésnapját Sigourney Weaver, aki állítja, sok színésznővel szemben neki a magassága miatt sohasem kellett búcsút intenie a szexuális énjének, ahogy idősödött. Most pedig egy különösen izgalmas szerepre készül, ahol (ahogy tőle azt már megszokhattuk) újra bebizonyítja, számára semmi nem jelent akadályt.

< 1 2 3 4 >