Gyurkó Szilvia cikkei

Összesen: 349 db cikk

Szerbiai tömegmészárlások: ugye velünk ez nem történhet meg? – Dr. Gyurkó Szilvi és D. Tóth Kriszta jegyzete

WMN Ügy – 2023. május 5. – GySz, DTK

Nemcsak azt kellene kutatnunk görcsösen, minden erőnkkel, mi visz rá valakit, hogy fegyvert fogjon, hanem azt is, hogy mi tart vissza ettől. Mert gyerekek, fiatalok milliói az Egyesült Államoktól Dél-Afrikán át Szerbiáig nem követnek el ilyesmit. Akkor sem, ha a társadalmuk erőszakkal átszőtt, akkor sem, ha könnyű hozzáférésük van lőfegyverekhez, akkor sem, ha videójátékoznak, akkor sem, ha otthon bántalmazták őket. Dr. Gyurkó Szilvi jegyzete a szerbiai tömegmészárlások kapcsán, D. Tóth Kriszta elő- és utószavával.

Sokszor inkább leülik a szülők a gyerek igazolatlan hiányzását

WMN Ügy – 2023. május 3. – GySz

Egyetlen gyereknek sem lenne szabad – akár csak ideiglenesen is – elveszítenie a szülőjét azért, mert nem ment iskolába, mondja dr. Gyurkó Szilvi. Márpedig jól látszik, hogy a hét éve szigorított törvény épp a legrosszabb helyzetben lévő, legkiszolgáltatottabb gyerekek életét nyomorítja tovább.

A pornóból tanulnak szexelni a gyerekek

WMN Ügy – 2023. április 28. – GySz

Mire egy magyar gyerek felső tagozatba lép az általános iskolában, jó eséllyel már legalább egyszer találkozott a pornóval. Mivel a szexualitást mély tabusítás övezi itthon, a gyerekek körüli felnőtteknek (szülőknek, tanároknak) többnyire nincsenek megfelelő válaszaik a helyzetre. Így aztán marad a szigor.

Dr. Gyurkó Szilvia: Mire megyünk a szigorral? Semmire.

WMN Ügy – 2023. április 11. – GySz

„2014 óta nem évülnek el a gyerekekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekmények. Ha tippelni kellene, mit mondanátok, hány ilyen ügy indult azóta? Hány bántalmazó személyt vontak felelősségre azért, mert korábban szexuális erőszakot követett el egy gyerekkel szemben? Nem kell hozzá a két kezünk, hogy összeszámoljuk. De még egy sem. Pedig szuper szigorú szabályunk van. Mégse megyünk vele semmire” – olvasd végig dr. Gyurkó Szilvi írását:

A gyerek akkor érzi magát biztonságban, ha lehet más, mint a többiek

WMN Ügy – 2023. március 28. – GySz

Nagy a hajtás a suliban, és nincs támogatása senkinek, ha azt érzi, elfáradt, motivációt vesztett, vagy bántják. Reakció jellemzően akkor van, ha botrány kerekedik. Ilyenkor aztán vagy elbagatellizálják, ami történt, szőnyeg alá söprik, vagy megpróbálnak megszabadulni a „problémás gyerektől”. Miközben pontosan tudjuk, hogy senki nem jókedvéből „hülye”.

< 1 2 3 4 5 6 7 >