Balatoni József cikkei

Összesen: 147 db cikk

„Béla bácsi hozott tegént egy vájdling böröcöt, abból majd lesz toszóka hozzá” – Különböző tájegységek tréfás kifejezései egyetlen hétköznapi történetben

WMN Zizi – 2021. április 4. – BJ

„Kotonozik tovább, hátha lel egy kis keszőcét. De nem. Mindegy, lesz akkor pampuska.” Zseniális magyar tájnyelvi kifejezések Jocó bácsi jóvoltából.

„Eszem, csalok, mozgok, türelmes vagyok” – Jocó bácsi életmódváltásának története

WMN Life – 2021. március 28. – BJ

Jocó bácsi elszántan küzd a kilók ellen, és most megosztja veletek a tapasztalatait.

„Hangosan, elszántan, vidáman, úgy, ahogy élték az életüket” – Milyen volt valójában 1848. március 15-e?

Kult – 2021. március 15. – BJ

Hiába az időközben eltelt 173 év, Jocó bácsi elbeszélésében úgy kel életre a márciusi forradalom, hogy az ember legszívesebben pattanna is, hogy csatlakozzon Petőfiékhez.

Történelemtanítás terápiás kutyával? – Jocó bácsi ötletel

WMN Life – 2021. március 9. – BJ

„Hatalmas terhelésnek vannak kitéve, így a terápiás kutyusok sajnos gyorsabban öregszenek, mint egy nem terápiás kutya, hamarabb is nyugdíjazzák őket, mint ahogy gondolnánk. De addig szeretnek, adnak, nevelnek, gyógyítanak. És ez a lényeg.” Jocó bácsi és a kutyás terápia:

„Ha még egyszer le kell ide ülnöm… végem” – Egy év Zoom-tanításának tapasztalatai

WMN Life – 2021. február 25. – BJ

Nem tehetünk mást a jelen körülmények között, mindannyian a képernyőnk fogságába kerültünk, akár akarjuk, akár nem, muszáj leülni elé, hogy a négyzetrácsos ablakokban lévő kis fejekkel beszélgessünk. Ez tanárként még inkább megterhelő, egymást váltják a hullámhegyek, hullámvölgyek és az egyre gyakoribb mélypontok.

< 5 6 7 8 9 10 11 >