Keresés

A keresett kifejezés: "Kökéndy"

Összesen: 108 db találat

Értelmetlenül pusztítjuk, pedig ő jót tesz velünk – Íme, a tobzoska

WMN Life – 2023. február 18. – KöÁ

„Egészen pici orra van, viszont cserébe nagyon nagy farka. Ez utóbbival nem henceg, ami kicsit jobb színben tünteti fel ebben a kéretlen tartalmakkal teli világban.” Ha rossz napotok van, szerezzetek magatoknak pár vidám percet Kökéndy Ákos természetrajzával!

Varázsló volt! – Schmidt Egontól búcsúzunk

WMN Life – 2023. február 2. – KöÁ

„Mesélte, hogy gyerekkorában egyszer kölcsönkapott a nagybátyjától egy távcsövet, ami kinyitotta előtte a világot. Ez az egyszerű gesztus elindította az úton, meghatározta az életét. És mi kaptunk egy mestert. Egy kölcsönadott távcső egy egész ország madárszeretetére hatással lett” – szubjektív emlékezés Schmidt Egonra házi természettudósunktól, Kökéndy Ákostól.

Íme, a legnagyobb underground sztár: a vakond

WMN Zizi – 2023. január 26. – KöÁ

Hallottátok már? A vakond lett 2023 emlőse – bármit jelentsen is ez. Mi viszont már régóta tudjuk, milyen hihetetlen képességek rejtőznek ebben a vaksi állatkában! Íme, Kökéndy Ákos feledhetetlen, szórakoztató természetrajza.

A gombák elképesztően izgalmas világa

WMN Life – 2023. január 8. – KöÁ

Tudtad, hogy a téli szünet végén a táskákból előbukkanó, zöldesen folyó szendvicseink és a Tokió környékének vasúti térképét modellező nyálkagombák egy rugóra járnak? A gombák fantasztikusak, és még bőven van mit megfejtenünk a működésükkel kapcsolatban.

Nem minden ember egyforma állat – a vadliba

WMN Zizi – 2022. november 15. – KöÁ

Nem érdemes félvállról venni a libákat, Kökéndy Ákos szórakoztató előadásából ugyanis kiderül, ennél izgalmasabb állat ebben a hónapban talán nincs is!

Motoros tanárok bevetésen – Ezt vizionálja egy iskolaigazgató az új minisztériumi felállásban

WMN Suli – 2022. augusztus 26. – KöÁ

De hogy kerül a csizma az asztalra? Avagy: úgy érzed, egy csöppet furi, hogy az oktatásügy a Belügyminisztérium alá került? Máris elmagyarázzuk, miért való épp oda!

Az éjszaka valódi vámpírjai: a denevérek

WMN Life – 2022. augusztus 12. – KöÁ

Ne félj tőlük, inkább figyeld meg őket, és tanulj Kökéndy Ákostól, akinél viccesebben senki nem tud mesélni az állatokról!

Jobbra tulipán, balra kender – Friss egyetemisták szüleinek találkozása a „hanyatló Nyugattal”

WMN Life – 2022. július 31. – KöÁ

Ezek a mai fiatalok még mindig Nyugaton akarnak tanulni! Mit tehet hát a gondos szülő? Elkíséri a frissen felvett egyetemistáját a jóléti Hollandiába, hogy szemrevételezze, hol fog élni a csemetéje, aztán meg csak néz nagyokat… Vigyázat, a cikk csípős iróniát tartalmaz!

Dr. Gyurkó Szilvia: Lesz itt rend. Szép új rend. Pedig akár meg is becsülhetnénk a pedagógusainkat

WMN Ügy – 2022. június 2. – GySz

Akár szerethetnénk is a pedagógusokat. Akár fontos is lehetne nekünk (mindannyiunknak), hogy hogy vannak és hogy érzik magukat. Akár együtt is érezhetnénk velük. Akár meg is becsülhetnénk őket. Akár lehetne a közös társadalmi felelősségünk is, hogy jól legyen mindenki, aki gyerekekkel foglalkozik, a szülőktől kezdve a nagyszülőkön át az óvodai és iskolai szakemberekig. Lehetne így is.

„Mehetnék, nem megyek, itt vagyok. Még mindig itt vagyok” – Mi ezért maradunk Magyarországon

WMN Life – 2022. április 4. – WMN

Amikor az ország egyik fele csomagolni készül, a másik meg ünnepelni, mintha nem bánná, hogy a másikat elüldözi, szeretnénk elmondani (DTK-tól Jocó bácsin és Szentesin át Nyáry Lucáig), nekünk mit jelent, hogy itt élünk, és miért tartunk ki mellette. Miért Magyarország a hazánk, bármi történjék is vele.

< 1 2 3 4 5 6 7 >