WMN Suli
WMN Suli

„Most inkább az apátiát érzem sokunkban, az értetlenséget, a motiválatlanságot. És a megalázottságot” – Egy pedagógus segélykiáltása

WMN Suli – 2022.08.30. –

„Ha egy fiatal kolléga elkeseredésében egy pedagóguscsoportban kér tanácsot, hogy hogyan egészíthetné ki a fizetését, mi hogyan csináljuk, miből élünk, akkor a tanácsok kilencven százaléka ez: menekülj, amíg tudsz!” – írja egy pedagógus olvasónk. Vajon mikor fogunk ráébredni, milyen rettenetesen nagy a baj? És hogy ezt a problémát nem fogják tudni azok egyedül megoldani, akiknek minden napja a megélhetési nehézségekről szól, még akkor is, ha a teljes fizetésüket megkapják?

Both Gabi: Csak most látom, mennyi mindent köszönhetek egykori tanáraimnak

WMN Suli – 2022.08.29. – BG

„Hogy tőle mit tanultam? Azt, hogy mindenki lehet értékes. Az is, aki azt hiszi magáról, hogy semmit nem ér(t). Azt hiszem, nem lehet ennél fontosabbat tanítani egy gyereknek…”

„De mama, az almás pite nem is ilyen szokott lenni” – Uzsonnaötletek táskában rohasztáshoz

WMN Suli – 2022.08.28. – TF

A ti gyerekeitek is azt csinálják, hogy egyik nap mindent meghagynak a kérésre csomagolt uzsonnából, másik nap meg a padtársukét is megeszik, és délután az az első kérdésük hozzátok, hogy milyen kaját hoztatok? Ez az oka annak, hogy megannyi megrohasztott szendvics és kiszikkadt péksütemény után még kitartok, és hozok pár ötletet nektek is.

WMN-kvíz: Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

WMN Suli – 2022.08.27. – TF

Vajon mennyire emlékszel az általános iskola ötödik osztályos tananyagából? Most tesztelheted 13, különböző tárgyhoz kapcsolódó kérdésünkkel – készülődve az új tanévre!

Motoros tanárok bevetésen – Ezt vizionálja egy iskolaigazgató az új minisztériumi felállásban

WMN Suli – 2022.08.26. – KÖÁ

De hogy kerül a csizma az asztalra? Avagy: úgy érzed, egy csöppet furi, hogy az oktatásügy a Belügyminisztérium alá került? Máris elmagyarázzuk, miért való épp oda!

Amit még az unokáinknak is mesélni fogunk – Legendás diákcsínyek történetei

WMN Suli – 2022.08.25. – DD

A Vaterára felrakott koliajtó, műszemek a tablókon és a becelluxozott ajtó… Ti milyen diákcsínyeket követtetek el?

„A sport a gyerekért van, nem a szülőért” – Szülők a pálya szélén

WMN Suli – 2022.08.25. – TF

„Mindennap edzek a gyerekkel, felveszem videóra, és küldöm a legjobb kluboknak. Már több külföldi ajánlatunk van. Játék az nincs – az edzés a játék. Nekünk ugyanis céljaink vannak” – szélsőséges és kevésbé szélsőséges szülői élmények a gyerekek sportolása kapcsán, edzői tapasztalatok és javaslatok arra vonatkozóan, hogy hogyan kell viselkedni szülőként – a pálya szélén.

Krajnyik Cintia: Bárcsak visszaadhatnánk a pedagógusoknak mindazt, amit náluk jobban kevesen érdemelnek meg!

WMN Suli – 2022.08.22. – KC

„Valószínűleg a nagy részére egyáltalán nem is emlékszem annak, amit a tanáraimtól útravalónak kaptam, de minden egyes nap hordozom magamban azt a sok segítséget és támogatást, amivel elhalmoztak az évek során” – írja Krajnyik Cintia.

< 4 5 6 7 8 9 10 >