Széles-Horváth Anna cikkei

Összesen: 81 db cikk

„Minden szakma értékes, ha a megfelelő ember dolgozik benne” – Mikor és hogyan válunk alkalmassá a pályaválasztásra?

WMN Suli – 2023. november 10. – SzHA

Miért beszéljünk inkább pályaorientációról kiskamaszkorban, hogyan tudatosítsuk saját szülői szorongásaink hatásait, milyen támpontokat nyújthatunk a döntés előtt álló gyerekeknek és fiatal felnőtteknek? Szakértők segítenek eligazodni a kérdések útvesztőjében.

Szagold meg az érzéseid! – az illóolajok akár a gyerekek oviba szoktatásában vagy az emlékezésben is segíthetnek

WMN Life – 2023. november 6. – SzHA

„Az illat olyan, mint egy kulcs. Beleszagolsz, ő pedig kinyitja a fiókot” ‒ mondja Máthé Fanni aromaterapeuta, aki az egész család számára ajánl most illóolajokat. Például olyan különleges alkalmakra is, mint az ovis beszoktatás.

A gyereknek joga van a saját gyászához

WMN Life – 2023. november 1. – SzHA

„A felmenőink élete és halála a családunk története. A gyökereinkről és a múltunkról szól, ezért nem kérdés, ki lehet-e sétálni karon ülővel, totyogóval vagy óvodással a temetőbe. Valójában nem lehet, hanem kell, és mesélni kell arról is, kihez jöttünk, és miért hiányzik ő nekünk” – mondja a gyerekpszichológus.

Segítség, lámpalázas vagyok! – A nyilvános szereplés miatti szorongás okai és kezelése

WMN Life – 2023. október 27. – SzHA

A lámpaláz szorongással teli reakció, ami tulajdonképpen az „üss vagy fuss” evolúciós reflexünk következménye. De mit érdemes még tudni róla, és hogyan lehet kezelni?

A lány, aki mesébe bújt a félelmei elől – Interjú Gimesi Dóra író-bábdramaturggal

Kult – 2023. október 25. – SzHA

A Budapest Bábszínház nagy sikerű Semmi című előadására ma is alig lehet jegyet váltani. Ismerjétek meg jobban a sikerdarab – és még megannyi bábelőadás – alkotóját, Gimesi Dóra dramaturgot, meseírót:

< 1 2 3 4 5 6 7 >