Széles-Horváth Anna cikkei

Összesen: 154 db cikk

Banksy titokzatos és szókimondó világa

Kult – 2024. július 21. – SzHA

Egy olyan világban, ahol szinte mindenki láthatóvá akar válni akár csak egy percre is, ő a pimaszsága és a tehetsége mellett éppen a láthatatlanságával lett ismert. A festő, grafikus, akinek sok mindenről van véleménye és sok mindenhez van hozzáfűznivalója, és nem is fél ezeket megfogalmazni: utcákon, tereken, épületek falain, vagy épp világhírű múzeumok őrzött termeiben.

Egy korszak vége: felfüggesztik a magyar művészet 70 éves fellegvárának a működését

Kult – 2024. július 16. – SzHA

A zsennyei Bezerédj-kastély az elmúlt hét évtizedben alkotóházként működött: egyfajta szigetként, ahol találkozhattak, inspirálódhattak és alkothattak az itt megforduló művészek. Számos mű születésének és sok alkotó nagy találkozásának volt tanúja az épület, amely most a Petőfi Kulturális Ügynökség tájékoztatása szerint „kihasználatlanság miatt felfüggeszti működését.”

„Nem végeztem még azzal, hogy éljek, szeressek és alkossak”– 53 évesen meghalt Shannen Doherty

Kult – 2024. július 15. – SzHA

Shannen Doherty egyszerre sikeres és hullámzó pályája mellett nem csak színésznőként hagyott nyomot: emberként is. Tabudöngető módon állt ki a nyilvánosság elé, adott hangot a betegséggel járó nehézségeknek és beszélt a benne munkáló élni vágyásról. Mi pedig, akik hallgattuk, egyszerre voltunk hálásak, jöttünk zavarba, tiszteltük a bátorságát – és kívántuk, hogy valami csoda folytán mégis meggyógyuljon.

Csak így tovább, Ambika Mod! – a fanyar humor és az önirónia is lehet egy romantikus főhős sajátja

Kult – 2024. július 12. – SzHA

Érheti kritika a Netflixet sok mindenért, de abban biztosan követendő példa, ahogy beemeli a mainstreambe azokat a nőket, akik nemcsak alapvetően különböznek a filmipar nagy előírásaitól, de mernek is eltérni tőle, miközben saját jogukon vannak jelen: mert üdítően vagányak, szórakoztatók, őszinték és önazonosak, mint Ambika Mod.

Az infantilizálódott társadalomban egyre nehezebb várni valamire – a késleltetés képességéről és fontosságáról

WMN Life – 2024. július 10. – SzHA

A gyerek az érzelmekről való visszajelzést a szülőtől kapja. Ő tanítja azonosítani, mit érzünk, és mit kezdjünk a kellemes és kellemetlen érzésekkel. Ha a szülő érzelemszabályozása nem megfelelő, és türelmetlen, következetlen, akkor a gyereknek is nehéz lesz megtanulnia várni.

< 1 2 3 4 5 6 7 >