Gyárfás Dorka cikkei

Összesen: 746 db cikk

Cate Blanchett: mágikus energia árad belőle

Kult – 2024. május 14. – GyD

55 éves lett Cate Blanchett színésznő, aki az egész világnak megmutatta, milyen egy töretlen, mindig csak felfelé ívelő színészi pálya.

A mesék kegyetlen valósága – Minden, ami az Óz, a nagy varázsló mögött rejlik

Kult – 2024. május 6. – GyD

105 évvel ezelőtt halt meg Lyman Frank Baum amerikai író, újságíró, az Óz, a csodák csodája (és a temérdek folytatásának) szerzője, ebből az alkalomból felidézzük, milyen hányattatott sorsa volt a művéből készült filmnek, és mennyit szenvedtek a színészek egy olyan mozi elkészültéért, ami először még csak óriási siker sem lett.

Öt dolog, amiért rajongunk Emma Thompsonért – és köszöntjük a 65. születésnapján

Kult – 2024. április 15. – GyD

Jó ideje tudom, hogy azt a filmet, amiben Emma Thompson szerepel (akár csak egyetlen jelenetben), már megéri megnézni, mert valami érték mindenképp lesz benne – ő maga.

Josh O’Connor: Vissza kellett nyúlnom ahhoz a hithez, hogy létezik valami a halál után – interjú

Kult – 2024. április 4. – GyD

Josh O’Connornak (aki, álljon itt a tény: sokkal több A korona-beli Károly herceg szerepénél, amivel mindenki azonosítja) még a rég elhagyott katolikus hitéhez is vissza kellett nyúlnia, hogy a túlvilággal kapcsolódhasson álmai olasz rendezőjének új filmjében.

„A társadalom pereme egy határvidék, ahol van egy nyílás új lehetőségek felé” – beszélgetés Alice Rohrwacher olasz rendezővel

Kult – 2024. április 1. – GyD

„A társadalom peremére úgy tekintek, mint amiben lehetőség van a változásra, valami újra, míg a dolgok közepe nem mozog, beállt, statikus” – mondja az év egyik legjobban várt nemzetközi filmjének olasz rendezője. A kiméra a héten végre a magyar mozikban is látható lesz.

< 1 2 3 4 5 6 7 >