Chripkó Lili cikkei

Összesen: 32 db cikk

Kerekesszékesként lejutni vonattal a Balatonra még mindig kihívás – a Nyomik című dokumentumfilmről

Kult – 2024. február 20. – CL

Szerencsére Surányi Judit filmrendezőt, a SzuperWMN-díj civil kategóriájának 2017-es egyik jelöltjét, a Rehab Critical Mass fő szervezőjét, nem tántorította el ötletének megvalósításától az, hogy nem kapott támogatást. Elkészítette a Nyomikat, amely négy fiatalember balatoni utazásáról szól – hárman közülük kerekesszékesek.

„Éhen fogunk fagyni!” – Így látják az energiaválságtól sújtott közeljövőt a legszegényebbek

WMN Ügy – 2022. november 11. – CL

„Itt állunk egy katasztrófa előtt, és ezzel senki nem akar szembenézni. Sajnos alapvető emberi tulajdonsággá vált, hogy ha probléma van, akkor inkább elfedjük, vagy megkeressük, hogy kit lehet érte hibáztatni” – mondja egy szociális munkás Chripkó Lili riportjában, amely azt járja körül, milyen következményei lehetnek az energiaválságnak a legszegényebb településeken.

„Orbán fiam, ülj le! Egyes!” – Ott voltunk az élőláncon

WMN Ügy – 2022. október 27. – CL

Gyerekek, fiatalok, középkorú szülők és idős nagyszülők, de még egy korábbi miniszter, az Orbán-kormány egykori tanácsadója is együtt tüntetett a ma reggeli élőláncon, hogy transzparenssel a kezükben, békésen üzenjék: az oktatás rendezéséig nem hallgatnak el, nem állnak le a tiltakozással. Az autósok pedig dudálással jelezték, hogy mellettük állnak, ha menniük kell is. Chripkó Lili járt kamerával az élőlánc mellett:

Fotós karrier látássérültként? – Bertyák Bence bebizonyította, hogy nem lehetetlen

WMN Life – 2022. szeptember 22. – CL

Bertyák Bence toxoplazmózis-fertőzés miatt született látásvesztéssel, azonban a szülei eltökéltségének és támogatásának hála ez egyáltalán nem akadályozta meg abban, hogy megvalósítsa az álmát, és profi, keresett fotós váljék belőle. A kivételes fiatalember történetét Chripkó Lili meséli el nektek

Most akkor tényleg kiszárad az ország? – Fotóriport az aszály elleni védekezésről

WMN Ügy – 2022. szeptember 10. – CL

Azt reméled, túl vagyunk az aszályon, végre fellélegezhetünk? Elmondjuk, miért nem, és miért kell az országnak egy gyökeresen új vízgazdálkodásra átállnia – miközben ez sem olyan egyszerű, mint ahogyan azt sokan hiszik, ugyanis több, egymásnak ellentmondó szempontot kellene figyelembe venni.

< 1 2 3 4 5 6 7 >