Bajzáth Mária cikkei

Összesen: 7 db cikk

A boldogító nem – a válásnak is megadhatjuk a módját különféle rítusokkal

WMN Life – 2024. február 19. – BM

Polcz Alaine azt mondta, nyolcvan-száz év kell ahhoz, hogy valami szokássá váljon egy társadalomban. Szerintünk itt az idő, hogy a válásnak is legyenek rítusai, ne csak a házasságnak, és ne csináljunk tabut ebből. Bajzáth Mária néhány jó gyakorlatot mutat nekünk, hogy a következő generációnak már könnyebb legyen lezárnia egy életszakaszt, és elkezdenie egy újat.

4 izgalmas helyszín Nikola Tesla (jövőbeli) rajongóinak – Balkáni útinapló

WMN Life – 2024. január 18. – BM

„Ha gyorsan akarsz nagy balhét egy balkáni kocsmában vagy politikusok között, kérdezd meg: milyen nemzetiségű volt Tesla.”

Mesés látogatás Izlandra, ahol minden tizedik ember író

WMN Life – 2023. december 31. – BM

Akkor tárul fel előtted egy ország valójában, ha magadban is megnyitod azokat az ajtókat, amelyek elvezetnek odáig, hogy a hely is kinyissa magát neked, és feléd fordítsa az arcát. Izland rengeteg titka feltárult szerzőnk előtt, de most ti is láthatjátok a gyönyörű fotókon és a plasztikus szövegen keresztül, hogy mi is volna tulajdonképpen a tudatos utazás lényege.

Ármányszövő nők – Nem csak a mesékben léteznek

WMN Life – 2023. március 26. – BM

A mesékben hemzsegnek a feszültséggerjesztő, cselszövő és másokat hátba támadó némberek. És akkor a való életről még nem is beszéltünk…

Helló, kudarc! – Mit tanítanak nekünk a kudarcról a mesehősök?

Kult – 2021. január 2. – BM

Sikerlista helyett írjunk kudarclistát! Elvégre abból tudunk a legtöbbet tanulni, és a népmesék hősei is mindig újra próbálkoznak a botlásaik után. A tanulságok levonása után pedig jöhet egy sokkal sikeresebb év!

< 1 2 >