Keresés

A keresett kifejezés: "Herold Eszter"

Összesen: 20 db találat

Herold Eszter: És most kilélegzem ezt a sűrű tanévet – Darálónapló

WMN Life – 2024. július 6. – HE

Az őszi, téli, tavaszi szünet arra elég, hogy valamelyest kifésüljük a menet közben összekócolódott idegszálakat. De csak nyáron tudjuk igazán felmérni, mennyi mindent vittünk véghez az előző év augusztusa óta.

Jó nekünk a hosszabb tanév és a rövidebb nyári szünet? – Egy háromgyerekes tanár gondolatai

WMN Life – 2024. június 17. – HE

Egy évvel ezelőtt ilyenkor már lendületes ívben repültek sarokba az iskolatáskák, idén viszont még egy hétig koptatjuk a padokat. Jó ez a gyerekeknek, szülőknek, vagy épp ellenkezőleg, csak tortúra kánikulában üldögélni a suliban?

Mit érdemes átnézni az utolsó pár napban? – praktikus tanácsok az írásbeli magyarérettségihez

WMN Life – 2024. május 3. – HE

Mivel értelemszerűen már nem lehet merengve végigolvasni a világ- és magyar irodalmi klasszikusokat, ezért Herold Eszter magyartanár azt ajánlja: „Szorítkozzunk a száraz tényekre, ezekből kiindulva pedig gyártsunk stratégiát a nagy menetelés előtti utolsó hétvége lehető leghasznosabb eltöltésére.”

„Mi ez akkor valójában: háziorvosi praxis vagy telefonos tudakozó?” – poszt-Covid-vadhajtás: a telemedicina

WMN Ügy – 2024. március 9. – HE

Messziről, telefonon keresztül megvizsgálni, érzékelni, megérteni a másikat. Látás, tapintás, hallgatás nélkül felelős döntést hozni egy beteg ember sorsa felől. Herold Eszter háziorvosa négy évig csak telefonon volt hajlandó egyeztetni vele, a személyes vizsgálat lehetősége soha, egyetlenegyszer sem merült fel.

Kiszehajtás: a „magyar vudu”, ami rontást visz – lehet a mai életünkben szerepük a régi rítusoknak?

Kult – 2024. február 25. – HE

A természet változásaival, a tavasz közeledtével mi is változhatunk. A kiszézés hagyománya sokat segíthet ebben.

Mondd a nehezen mondhatót! – Valentin-nap újragondolva

WMN Life – 2024. február 14. – HE

„Vágyom-e a már-már szükségszerűen giccses Valentin-napi apróságokra? Megtalálom-e a figyelmességnek azt a módját, ami bájosan, de igazul adja tudtára a társamnak: itt vagyok, figyelek rád, fontos vagy nekem?” Mit jelentett a régieknek, és mit jelent most a Valentin-nap egy kisgyerekes családban, amelyben a szülőpár csak nehezen ér el egymáshoz?

Vajon mindannyian a gyerektányérok maradékain éldegélünk?

WMN Life – 2024. február 2. – HE

Veled is előfordult már, hogy gyerekeknek mindent megadtál, amit csak lehetett, magad pedig megelégedtél a maradékkal? Most csak az evésről van szó egyébként.

A középiskola kapujában: Egy magyartanár 10 hasznos tippje az írásbeli felvételihez

WMN Life – 2024. január 17. – HE

Herold Eszter évek óta értékeli a középiskolába felvételizők tesztjeit, így tisztában van a lehetséges buktatókkal. Praktikus és megnyugtató „tízparancsolata” segíthet azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik a szombati felvételi miatt izgulnak, és azoknak is, akikre a jövőben vár ez a kihívás.

3 gyerek, 72 ajándék az adventi naptárba – Nem, köszönöm, mondok jobbat

WMN Ünnp – 2023. november 22. – HE

Egy háromgyerekes anyának 72 darab ajándékot kellene adnia advent idején, ha mindennap mindegyiküket szeretné meglepni valami „aprósággal”. A csokis adventi naptár sincs kizárva, de azért vannak más lehetőségek is Herold Eszter adventi tarsolyában.

Jásd – a Bakony szívében dobbanásnyi Európa

Kult – 2023. november 6. – HE

„Ennek az egyébként csodaszép, de egyre csonthéjasodó országnak egy eldugott szegletében szívdobbanásnyi Európát találtunk” – írja Herold Eszter a jásdi túrájukról. Nézzétek, milyen csodákat élhettek át egy zsákfaluban!

< 1 2 >