Miklya Luzsányi Mónika cikkei

Összesen: 69 db cikk

John Lennon: a kisfiú, akitől eltiltották a többi gyereket

Kult – 2024. január 24. – MLM

John Lennonról írta a matektanára: „Ha ez így megy tovább, biztosan megbukik.” Az iskolában ő volt a fekete bárány, és még a nagynénje is azt gondolta, szép dolog a gitározás, de megélni ebből nem lehet. Egy zseniális alkotó a sok közül, akinek az iskola rémálom volt.

„Melltől-mellig éltem az életemet” – A Barbie-készítő Ruth Handler élete a filmben és a valóságban

WMN Life – 2024. január 17. – MLM

Tudtad, hogy a Barbie-babák őse férfiaknak szánt játékszer volt? Hát azt, hogy a Barbie-filmben is feltűnő Ruth Handler időnként félmeztelenre vetkőzött tévéműsorokban? Hogy miért tette, az is kiderül ebből a cikkből:

Ki vet véget a vénemberek háborújának? – a náci herceg és a vak királylány története

Kult – 2024. január 13. – MLM

A fény mindig erősebb a sötétségnél, és akkor is létezik, ha pillanatnyilag nem látjuk, üzeni a filmsorozat. És még mást is üzen, Miklya Luzsányi Mónika írásából pedig kiderül, hogy miért olyan fontos ez számunkra.

Szilveszteri és újévi szokásaink, amelyeknek az eredetét már rég elfelejtettük

Kult – 2023. december 31. – MLM

Miért pont virslit eszünk szilveszterkor? A lencsének mi köze a gazdagsághoz? Miért kell ébren várnunk az éjfélt? Mi az az aranyos víz, és mi a köze a tűzijátékhoz? Mondjuk a választ:

Leiától Ahsokáig: a női karakterek változása a Star Wars-filmekben

Kult – 2023. december 29. – MLM

Előnyükre vagy hátrányukra változtak a Star Wars női karakterei az elmúlt évtizedekben? Miben különbözik Leia, Padmé Amidala, Rey vagy Ahsoka? Utóbbi lenne a huszonegyedik század meghatározó nőtípusa?

< 1 2 3 4 5 6 7 >