Kökéndy Ákos cikkei

Összesen: 92 db cikk

Nem minden ember egyforma állat – A kullancs meg főleg

WMN Zizi – 2023. július 23. – KÖÁ

Minden, amit tudni akartál a kullancsokról. Meg az is, amit nem. Formabontóan szórakoztató beszámoló a kis vérszívókról az utánozhatatlan Kökéndy Ákostól.

Értelmetlenül pusztítjuk, pedig ő jót tesz velünk – Íme, a tobzoska

WMN Life – 2023. február 18. – KÖÁ

„Egészen pici orra van, viszont cserébe nagyon nagy farka. Ez utóbbival nem henceg, ami kicsit jobb színben tünteti fel ebben a kéretlen tartalmakkal teli világban.” Ha rossz napotok van, szerezzetek magatoknak pár vidám percet Kökéndy Ákos természetrajzával!

Varázsló volt! – Schmidt Egontól búcsúzunk

WMN Life – 2023. február 2. – KÖÁ

„Mesélte, hogy gyerekkorában egyszer kölcsönkapott a nagybátyjától egy távcsövet, ami kinyitotta előtte a világot. Ez az egyszerű gesztus elindította az úton, meghatározta az életét. És mi kaptunk egy mestert. Egy kölcsönadott távcső egy egész ország madárszeretetére hatással lett” – szubjektív emlékezés Schmidt Egonra házi természettudósunktól, Kökéndy Ákostól.

Íme, a legnagyobb underground sztár: a vakond

WMN Zizi – 2023. január 26. – KÖÁ

Hallottátok már? A vakond lett 2023 emlőse – bármit jelentsen is ez. Mi viszont már régóta tudjuk, milyen hihetetlen képességek rejtőznek ebben a vaksi állatkában! Íme, Kökéndy Ákos feledhetetlen, szórakoztató természetrajza.

A gombák elképesztően izgalmas világa

WMN Life – 2023. január 8. – KÖÁ

Tudtad, hogy a téli szünet végén a táskákból előbukkanó, zöldesen folyó szendvicseink és a Tokió környékének vasúti térképét modellező nyálkagombák egy rugóra járnak? A gombák fantasztikusak, és még bőven van mit megfejtenünk a működésükkel kapcsolatban.

< 1 2 3 4 5 6 7 >