Orvos-Tóth Noémi cikkei

Összesen: 44 db cikk

Önmagunk kizsákmányolójává váltunk – Beszélnünk kell! – A túlhajszoltság kultúrájáról, vagyis a hustle culture-ről

Beszélnünk kell! – 2022. október 27. – O-TN, DTK

Egész generációk küszködnek a kiégéssel, nem csoda, hiszen többet dolgozunk, mint valaha bármikor a történelemben, emellett pedig a munka és a magánélet határai sem mosódtak el még ennyire, mint most. A teljesítménykényszer egy állandó stresszt okoz az életünkben, mégsem tudunk szabadulni tőle, hiszen a modern kor társadalma az elismerést, a csodálatot, a sikert a teljesítményben méri. Jó lenne határokat húzni, de hogyan kezdjünk bele? Itt a Beszélnünk kell! legújabb adása, hallgassátok:

Van, amit nem lehet, és nem is kell megbocsátani – Beszélnünk kell! – A megbocsátásról

Beszélnünk kell! – 2022. október 20. – O-TN, DTK

Jól bocsánatot kérni, ténylegesen bocsánatot nyerni és igazán megbocsátani, majd meggyógyulni a helyzetből bonyolult és nehézkes folyamat. Ráadásul nem is mindig (vagyis inkább: nagyon sokszor nem) sikerül. De egyáltalán mit jelent megbocsátani? Kiről szól valójában a bocsánatkérés? Meg tudunk gyógyulni annak ellenére is, ha nem tudunk megbocsátani? Itt a Beszélnünk kell! új epizódja D. Tóth Krisztával és Orvos-Tóth Noémivel:

Ez egy függő, a végletekig kiszolgáltatott állapot – Beszélnünk kell! – A traumakötésről

Beszélnünk kell! – 2022. október 13. – O-TN, DTK

Traumakötés vagy traumás kötődés… egy szókapcsolat, amit azok, akik valaha éreztek függés jellegű, szinte eltéphetetlen kapcsolódást az őket (akár érzelmileg) bántalmazóhoz, jól ismernek. Igaz, a kifejezést sokszor csak utólag találják meg arra, ami történt velük. Amikor laikusként valaki bántalmazó kapcsolatokról hall, az egyik első kérdés, ami felmerül, hogy miért nem lép ki belőle rögtön az áldozat… A válasz nem egyszerű. Erről beszélget a mai podcastban D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi.

Hogy lehet ezt kibírni? – Beszélnünk kell! – Arról, hogyan éljük túl a nehéz időket (ÉVADPREMIER)

Beszélnünk kell! – 2022. október 6. – O-TN, DTK

Olyanok vagyunk, mint a vad, aki minden apró zajra neszel és fülel, túlfeszített idegrendszerrel, félelemtől és szorongástól átitatva. Nem csoda, hiszen válság válságot követ napjainkban, az viszont, hogyan kezeljük az itt és mostot? Hogyan ne bántsuk egymást? Hogyan tegyük elvislhetővé a nehézségeket saját magunk és társaink, gyerekeink számára? Erről beszélgetett a Beszélnünk kell! negyedik évadának premieradásában D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi. Tartsatok velük:

A túl sok igenbe bele is lehet halni – Beszélnünk kell! – Az önzésről és az önérvényesítésről (ÉVADZÁRÓ)

Beszélnünk kell! – 2021. december 16. – O-TN, DTK

Az életünk során újra és újra szembetaláljuk magunkat olyan élethelyzetekkel, amelyekben mérlegelnünk kell: hogyan tudunk önazonosak maradni, tisztelni magunkat – és a velünk kapcsolatban álló embert egyszerre. Hogyan húzhatjuk meg a saját határainkat úgy, hogy ne legyünk "rosszul" önzők. Vagy éppen, hogyan ne csússzunk a másik oldal szakadékába: a mártírkodásba. Itt a Beszélnünk kell! évadzáró adása D. Tóth Krisztával és Orvos-Tóth Noémivel.

< 1 2 3 4 5 6 7 >